Op z’n royals: Máxima speecht over budgetteren in peperdure haute couture

Tja: je bent koningin of je bent het niet.

Dinsdag was voor Máxima een dag zoals zovelen. Ze stond op, deed zich tegoed aan een koninklijk ontbijt (vermoeden we), en sprong in de auto om in Utrecht een speech te houden over budgetteren. Gehuld in een haute couture-outfit natuurlijk, dat dan weer wel – want je blijft koningin, non?

Toespraak Nibud

Máxima bracht afgelopen dinsdagochtend een bezoek aan Utrecht, om een toespraak te geven tijdens het jubileumcongres van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Tijdens haar toespraak sprak ze over het feit dat het Nibud ook haar drie dochters heeft leren omgaan met geld op jonge leeftijd. “Mijn kinderen volgden nauwlettend de tabellen op NIBUDJong waarin je kan zien welk zakgeldniveau past bij welke leeftijd. En meer dan eens maakten ze me erop alert dat ze een verhoging verdienden. Ook hiervoor: dank u wel Nibud”, lachte ze.

Beeld: NL Beeld

Koningsblauw

Hoewel de toespraak van de koningin grotendeels in het teken stond van budgetteren, schitterde ze zelf in een koningsblauwe couture-jurk van ontwerper Oscar de la Renta. Over hypocrisie willen we echter niets horen, want het was geen nieuw exemplaar in de garderobe, welnee: de koningin droeg de jurk eerder al eens tijdens een bezoek aan Maastricht, zo weet Modekoningin Máxima ons te vertellen. Approved, dus.

Door naar Amsterdam

Na haar bezoek aan het Jubileumcongres in Utrecht reisde de koningin af naar onze hoofdstad. Hier was ze aanwezig bij de lancering van het Amsterdam Stagepact MBO. Tijdens het bezoek aan Amsterdam kreeg Máxima te zien waarom mbo’ers belangrijk zijn voor de stad. Ook kreeg ze uitleg over wat mbo’ers kunnen bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen zoals het klimaat.

Beeld: NL Beeld

Bij dit tweede bezoek spotten we overigens een minuscule outfit change. Máx voegde namelijk een extra accessoire toe aan haar look. Een koningsblauw hoedje, welteverstaan. Zoals we al zeiden: je bent koningin of je bent het niet.

Bron: Modekoningin Máxima, Libelle, Nouveau | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws