Patty Brard over struggles met haar gewicht: ‘Ik dacht: als ik de 100 aantik, pak ik een touw’

'Misschien was ik er wel niet meer geweest'

Momenteel is Patty Brard helemaal gezond en in shape, maar dat is niet altijd zo geweest. Een tijd geleden ervaarde ze veel struggles met haar gewicht, en heeft ze haar levensstijl drastisch moeten omgooien om gezond oud te worden.

Maagverkleining

In 2018 onderging Patty een noodzakelijke gastric bypass-operatie, oftewel een maagverkleining. “In mijn geval wilde ik het ook, omdat ik een slokdarmhernia had. Ik had altijd dat zuur”, vertelt ze in Aran on Tour. Ook met alcohol besloot ze toen flink te minderen. “Ik denk: je doet iets met je leven wat best wel ingrijpend is, dan moet je er zelf ook iets voor overhebben.”

Levensgeluk

De drastische verandering van levensstijl gecombineerd met de maagverkleining hebben er volgens Patty voor gezorgd dat ze tot op de dag van vandaag nog leeft. “Misschien was ik er wel niet meer geweest”, zegt ze. “Ik was redelijk ongezond, hè?! Ik was prediabeet. Dus bijna suikerziekte. Mijn broertje is overleden aan de gevolgen van diabetes.” Het beïnvloedde destijds ook haar levensgeluk. “Ik woog op een gegeven moment 97 kilo. Toen dacht ik echt: als ik de 100 aantik, pak ik een touw. Ik kreeg het er gewoon niet af.”

Patty’s Panter Party

Gelukkig gaat het inmiddels hartstikke goed met de diva. Om dat te vieren, organiseert ze op 15 maart 2025 Patty’s Panter Party in de Ziggo Dome in Amsterdam. Patty kwam op het idee om het feest te organiseren door de Videoland première van de serie PATTY, waarin haar leven nagespeeld wordt. Iedereen was toen gekleed met een ‘touch of panter‘. “En toen wist ik het zeker: ik geef volgend jaar mijn eigen Panterfeest waar iedereen bij kan zijn”, aldus de diva.

We kunnen ons dus opmaken voor een avond panter, glitter & glamour én een handvol artiesten. Onder andere Roxeanne HazesAnita Meyer en Robin S. zullen het podium bestijgen. Wij kunnen niet wachten!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws