Oeh: Nikkie de Jager en Rikkie Kollé jureren Europese Kampioenschappen Drag

Dat belooft veel goeds!

Bij Beau Monde houden we van onze queens, en daar horen drag queens natuurlijk óók bij. We kijken dan ook ont-zet-tend uit naar de tweede editie van de Europese Kampioenschappen Drag, die deze zomer in Amsterdam plaatsvindt.

Europese kampioenschappen Drag

The Dutch Drag Dynasty heeft zojuist de tweede editie van de Europese kampioenschappen Drag aangekondigd. Dit jaar zullen de kampioenschappen plaatsvinden in Amsterdam en zal een panel met niemand minder dan Nikkie de Jager, Rikkie Kollé, Vanessa van Cartier en Carolina Dijkhuizen de deelnemers beoordelen.

Op 14 juni vindt de tweede editie van de Europese kampioenschappen Drag plaats in The Harbourclub Theater in Amsterdam, met als hoogtepunt van de avond de Queen of the North Continental Miss-verkiezing. Dit jaar strijden negen drag queens uit acht verschillende landen om deze felbegeerde titel. De winnares gaat er niet alleen met de kroon vandoor, maar mag Europa ook vertegenwoordigen tijdens de World Championships Drag in Chicago in september. Hoe vet!

Zie jij het wel zitten om hierbij aanwezig te zijn? Hier kun je een kaartje bestellen.

Panel

De deelnemers worden uiteraard beoordeeld door een panel vol experts. Naast Vanessa, Nikkie, en Carolina, maken ook Zahné Wilson, Tim Küsters en Noel Anaya deel uit van de jury.

Zij hebben de loodzware taak om uit een rijtje getalenteerde deelnemers een winnaar te kronen. De kanshebbers zijn:

Paola Hoffmann (Italië)
Angel Wings (Curaçao en Nederland)
Miss Peaches (Schotland en Verenigd Koninkrijk)
Janey Jacké (Nederland)
My Little Puny (Nederland)
Miss Nyongbella (Kameroen en Verenigd Koninkrijk)
Laryn Gitis (Ierland)
Paloma Lust (Maleisië en Nederland)
The only Latex (Schotland en Verenigd Koninkrijk)

Hier zullen je wellicht enkele namen bekend van voorkomen. Zo is Janey Jacké au moment te zien als jurylid in Make Up Your Mind, en gooide zij net als My Little Puny al hoge ogen in de show Drag Race Holland. Dat belooft bijzonder veel goeds, non?

Lukt het je niet om erbij te zijn? No worries. Het event wordt live uitgezonden in tien landen in Europa. Je kunt dus alsnog meegenieten van de performances op het podium vanuit je eigen woonkamer.

Beeld: Hannah Anthonysz via Luna PR

Laatste nieuws