Dit is Charlenes favoriete parfum

Zo'n doorluchtig luchtje mag uiteraard wat kosten.

Trends komen en gaan, zo ook bij parfums. Naast de seizoensgebonden parfums, spelen ook een aantal parfummerken op de trends in. Waar de ‘rijke’ geuren een poosje terug overal te ruiken waren, lijkt er nu een nieuw tijdperk aangebroken: de koninklijke geuren. Wij hebben dan in het bijzonder één geur op het oog: de favoriet van Charlene.

Ruiken naar een royal

De rijkere geuren, die vooral erg duur ruiken, zijn zowel in parfumeries als het nichesegment te vinden. Neem hiervoor als voorbeeld de bekende Baccarat Rouge 540 van Maison Francis Kurkdjian. Maar met dank aan de parfumeur Krigler, kunnen we niet alleen rijk, maar ook koninklijk ruiken. Aristocraten en legendarische filmsterren behoren tot de high-end klantenkring van Krigler, van Grace Kelly tot Jackie Kennedy tot Audrey Hepburn.

Prinsessengeur

Om naar een echte royal te ruiken ben je bij Krigler dan ook aan het juiste adres. Ben Krigler creëerde in 2009 samen met zijn moeder de Extraordinaire Camelia 209 ter gelegenheid van het 105-jarig bestaan van het parfumhuis. Deze was geïnspireerd op de favoriete bloem, de camelia, van Bens overgrootvader, Alber Krigler, de oprichter van de onderneming.

“De geur werd de prinsessengeur genoemd omdat prinses Charlene van Monaco de parfum heel trouw droeg”, vertelt Ben aan Harper’s Bazaar. “Het werd meteen een succes en een van onze topgeuren.” Mocht je zo’n geur à la Grimaldi hoog op je wensenlijstje hebben staan, dan moet je diepe zakken hebben: een flesje van 100 milliliter kost je 725 dollars – omgerekend zo’n 665 euro. Kleingeld voor de gemiddelde Monegask, natuurlijk.

Sissi

Toen het vijftien jaar later tijd werd om de geur te vernieuwen, ging Krigler terug naar de koninklijke roots van het merk in het pittoreske Wenen. Elisabeth, de keizerin van Oostenrijk, beter bekend als Sissi, kwam hier vandaan. Zelfs na haar overlijden in 1898, blijft de fascinatie voor Sissi bestaan. Haar leven is het onderwerp geweest van verschillende verfilmingen, animaties, boeken, en theaterstukken.

En nu ook draagt de Krigler-geur hieraan bij. “Sissi was een icoon, omdat ze echt de eerste persoon was die het Oostenrijkse koningshuis zo belangrijk maakte”, vertelde hij. “Mijn familie heeft geschiedenis in Wenen, ik wilde bijdragen aan de heropleving van Oostenrijk en Sissi, vooral omdat ze bekend stond om haar stijl en schoonheid”, voegde Krigler toe. Ook de boetiek van het merk bevindt zich in Oostenrijk, in het Anantara Palais Hansen hotel in Wenen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KRIGLER (@kriglerofficial)

Cameliabloem

Naast dat de geur van de cameliabloem natuurlijk niet te missen is in de flacon, bevat het ook tonen van bergamot, muskus, peperkorrels en vanille. Deze geur is net wat sterker dan de vorige editie. “Toen we hem herontdekten, merkten we dat de ingrediënten er echt uitkwamen en heel mooi en intens werden”, vertelde Krigler. Het resultaat is een muskusachtige, bloemige geur met weelderige citrus die zowel elegant als krachtig is. Met andere woorden: koninklijk, als een echte keizerin.

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws