Hoe een Hollywood-acteur een schandaal voor Diana moest voorkomen

'We wisten al wat er zou komen', verklapt de acteur.

In haar blauwfluwelen japon schreef prinses Diana geschiedenis, toen ze in 1985 met John Travolta danste in het Witte Huis. Het tweetal liet iedereens hartslag sneller kloppen toen ze twintig minuten lang dansten op hits uit Travolta’s succesfilms Grease en Saturday Night Fever. Maar minder bekend is dat de prinses van Wales die avond met meer dan één ster danste.

Royals en Hollywoodsterren

Als 24-jarige maakte prinses Diana in een blauwfluwelen japon en een ketting van saffier en parels haar opwachting in het Witte Huis, waar zij samen met manlief, prins Charles, was uitgenodigd voor een groots staatsbanket. Op verzoek van de toenmalige president, Ronald Reagan, bevonden zich onder de gasten ook verschillende Hollywood-sterren.

Travolta’s aanwezigheid is natuurlijk algemeen bekend vanwege de prachtige foto’s van z’n dans met de Princess of Wales. Maar naast Travolta waren ook acteurs Clint Eastwood en Tom Selleck uitgenodigd om het staatsdiner in het Witte Huis bij te wonen. In Sellecks pas verschenen memoires, You Never Know, doet de acteur een boekje open over die bijzondere avond.

Schandaal

“Toen Diana en Travolta begonnen te dansen, keken Eastwood en ik elkaar aan, want we wisten al wat er zou komen”, stelt Selleck in zijn boek. De Magnum PI–acteur kreeg vervolgens van een van de assistenten van Di het vriendelijke verzoek of hij tussenbeide wilde komen. Bij de tweede dans moest Selleck zo in Travolta’s plaats dansen met de prinses. “Dit om de angst voor geruchten te voorkomen”, legt hij uit. Volgens Selleck stelde hij luidkeels dat hij Travolta niet zomaar kon afkappen.

Diana en Travolta
Beeld: NL Beeld

Soepele heupjes

In plaats daarvan wachtte de acteur rustig z’n beurt af, en pakte hij voor de volgende dans wel de hand van de prinses. Selleck vertelt dat hij een ‘beetje nerveus’ was voordat de ‘verlegen’ prinses hem ten dans vroeg. Hij zou namelijk niet bepaald een begaafd danser zijn. Zo blikt de nu 79-jarige acteur terug dat hij zich zelfs genoodzaakt voelde om zich te verontschuldigen voor zijn slechte moves. “Maar ze leek de tijd van haar leven te hebben terwijl we over de dansvloer bewogen”, voegt hij hieraan toe.

Zijn partner, Jillie Mack, danste ondertussen met Charles. “Charles bedankte mijn wederhelft voor de redding, omdat de vrienden van mevrouw Reagan op zijn tenen bleven trappen”, verklapt hij. Oei! Niet iedereen had dus zulke soepele heupjes als Diana.

Diana en Tom Selleck
Beeld: NL Beeld

In de wolken

In eerdere interviews heeft Travolta zelf ook al eens teruggeblikt op z’n dans met Lady Di. Waar Selleck misschien niet zo ritmisch is, heeft Travolta natuurlijk een flinke lading moves. En dat kon Diana wel waarderen!

“Ik zat in de wolken. Ze heeft een geweldig ritme. We draaiden en bewogen in ’t rond in een soort moderne foxtrot”, verklapte hij. Naar verluidt stelde Travolta: “Misschien zullen we dit ooit in een minder bekeken situatie kunnen doen.” En Diana’s antwoord? “Dat zou geweldig zijn!”

Bij een daaropvolgende persconferentie werd er aan Charles gevraagd naar Diana’s dans met Travolta. “Ik ben geen handpop, dus ik kan geen verantwoording afleggen voor mijn vrouw, maar ze zou een idioot zijn als ze niet graag met John Travolta zou dansen”, reageerde hij grappend.

Bron: Daily Mail | Beeld NL Beeld

Laatste nieuws