Doordeweekse glamour bij de Zweedse royals

Zwoyals in de glam!

Zomaar op een dinsdagavond een aantal mooie juwelen selecteren en chic poseren op de rode loper –  je bent een royal of je bent ’t niet. Gisteren was de uitreiking van de Polar Music Prize, waar de Zweedse hoogheden acte de présence gaven in een fonkelende outfit.

Uitreiking

Gisteravond vond in Stockholm de uitreiking van de Polar Music Prize plaats. Hier worden allerlei muziekprijzen in verschillende categorieën uitgereikt aan artiesten of groepen die een bijzondere bijdrage aan de muziek hebben geleverd. Naast een prestigieus beeldje, krijgen de winnaars ook een geldprijs van 1 miljoen Zweedse kroon mee. Omgerekend is dat zo’n 96.000 euro. Ka-ching!

De royals zijn ieder jaar traditiegetrouw aanwezig bij de uitreiking. Zo verschenen onder meer koning Carl Gustaf en koningin Silvia op de rode loper. Kroonprinses Victoria arriveerde opmerkelijk genoeg zonder manlief prins Daniel. Verder waren ook prins Carl Philip en prinses Sofia aanwezig. Koning Carl Gustaf kreeg de eer om de muziekprijzen uit te reiken.

polar prize
NL Beeld / Abaca Press

De monarchen verschenen op-en-top verzorgd op de loper. Koningin Silvia schitterde naast haar man in een groene jurk tot aan de grond.

Polar Prize Awards Gala - Stockholm
NL Beeld / Abaca Press

Kroonprinses Victoria sprong er wat ons betreft boven uit in een prachtige glitterjurk – die rechtstreeks uit Hollywood lijkt te komen.

Polar Prize Awards Gala
NL Beeld / Abaca Press

Ook Carl Philip en Sofia zagen eruit om door een ringetje te halen. Kijk ze stralen!

Polar Prize Awards Gala
NL Beeld / Abaca Press

De grote winnaar van de avond was Nile Rodgers. De Amerikaanse gitarist en oprichter van disco-/funkband Chic won de Nobelprijs voor de muziek. Hij noemde het winnen van de prijs ‘een eer’ en een ‘droom die uitkomt.’

Bron: Blauw Bloed, Nouveau | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws