Aha: zó ziet de familie van Johan Derksen eruit

Beelden van zijn vrouw en dochters zijn zeldzaam, maar we hebben ze gevonden!

We kennen Johan Derksen natuurlijk allemaal als oud-profvoetballer én presentator van Vandaag Inside. Maar hoe ziet zijn gezinsleven er eigenlijk uit? Wij zochten uit wie zijn vrouw en dochters zijn.

Verschillende huwelijken

Johan Derksen heeft een ietwat ingewikkelde geschiedenis als het over huwelijken gaat. In totaal is hij drie keer getrouwd. Met zijn eerste vrouw, Linda, was hij zestien jaar samen en had hij ook een dochter: Marieke. Linda overleed verdrietig genoeg na een val van de trap.

Na het overlijden van Linda kreeg Johan regelmatig hulp in huis van zijn jeugdvriendin Agnes. Zij raakte echter zwanger van Johan, en de twee besloten daarom te gaan trouwen. Maar dat bleek helaas niet zo’n goede keuze, want al na een half jaar realiseerde Johan dat hij van Agnes wilde scheiden. Na een jaar werd dit daadwerkelijk doorgezet, en hun dochter Anoeska ging bij Agnes wonen.

Johan en Isabelle

In 1997 trouwde Johan opnieuw, met de 12 jaar jongere Isabelle Pikaar. Met haar is hij nog altijd samen. De twee wonen samen in Grolloo, in Drenthe, en hebben een hond genaamd Cuby. Van Isabelle zijn online eigenlijk maar weinig foto’s te vinden, en in tegenstelling tot haar man leeft zij een vrij anoniem bestaan. Toch is ze in 2012 eenmalig in de schijnwerpers gestapt, en werkte ze mee aan een fotoshoot voor de LINDA.

Backstage-beelden van deze shoot staan nog steeds online, en daar kunnen we eindelijk een glimp opvangen van de vrouw die Johan’s hart wist te veroveren:

Beeld: LINDA

En we zien Johan Derksen ook meteen op een compleet andere manier dan we gewend zijn:

Beeld: LINDA

Aan LINDA onthulde Johan hun geheim voor een succesvol huwelijk. “Wij zijn niet van die types die vinden dat ons huwelijk een sprookje is. Misschien dat we wel overeind blijven omdat we realist zijn”. En daar was Isabelle het mee eens: “Vechten, oorlog en ook leuk”, voegde ze er lachend aan toe.

Oudste dochter: Marieke

Hoewel Johan en Isabelle samen geen kinderen hebben, heeft Johan dus wel twee dochters uit zijn eerdere huwelijken (én Isabelle heeft zelf ook een zoon uit een vorige relatie). De oudste dochter van Johan, Marieke, is inmiddels de 40 gepasseerd. En zij ziet er zó uit:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marieke Derksen (@marieke.derksen)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marieke Derksen (@marieke.derksen)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marieke Derksen (@marieke.derksen)

Marieke Derksen woont in Utrecht. Ze heeft wel een relatie, maar geen kinderen. Aan het AD vertelde ze ooit: “Ik heb al acht jaar een latrelatie met een Brabander en ook dat bevalt prima. Trouwen is nooit een behoefte geweest, zo is het leuk. Of ik een kinderwens heb? Nee. Ik heb tien jaar moeten aanhoren dat ik zo’n leuke ma zou zijn, maar nu is het klaar. Ik word geen moeder, of er moet iets heel geks gebeuren.”

Op gebied van carrière valt voor Marieke de appel trouwens niet ver van de boom. Zij is namelijk mede-eigenaar van Uitgeverij Inside, een uitgeverij van sportboeken (met onder andere titels als Kieft, Gijp en Sneijder).

Jongste dochter: Anoeska

Marieke heeft natuurlijk ook nog een halfzus: Anoeska, de dochter van Johan’s tweede vrouw Agnes. Van Anoeska zijn online maar weinig foto’s te vinden, al zwerft er hier en daar nog wel een kiekje van haar rond. Anoeska woont in de UK, en in tegenstelling tot haar zus Marieke wil zij niet zoveel met de legacy van haar vader te maken hebben. Op zich is dat natuurlijk ook niet zo gek, aangezien Marieke natuurlijk haar hele leven bij haar vader heeft gewoond, terwijl Anoeska bij haar moeder bleef.

De band tussen de twee halfzussen is dan ook niet geweldig, maar ze kunnen het alsnog prima met elkaar vinden. “Er is geen sprake van ruzie tussen ons, en zeker geen harde gevoelens,” vertelde Marieke ooit aan de Story. Gelukkig maar!

Bron: Derksen (2021), AD, LINDA, Story | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws