Zweedse prinses Madeleine viert verjaardag met zoet familiekiekje

Hipp hipp, hurra!

Hiep hiep, hoera! Of op z’n Zweeds: een bijzonder vrolijke hipp hipp hurra voor prinses Madeleine, de hertogin van Hälsingland en Gästrikland. Zij mag vandaag 42 kaarsjes uitblazen, en viert dat met een prachtige foto van haar gezinnetje.

Jong prinsesje

Op 10 juni 1982 ziet de kleine prinses Madeleine Thérèse Amelie Josephine het levenslicht als tweede dochter van koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia. Met oudere zus Victoria, grote broer Carl Philip, en de kleine spruit is het gezinnetje compleet.

Zoals dat heurt voor Zweedse prinsesjes, gaat zij in haar thuisland naar school, en groeit ze op te paleize. In 2001 besluit de jongvolwassen prinses echter het roer om te gooien: ze vertrekt naar Londen om daar Engels te leren.

prinses madeleine
Het koninklijk gezin op een keurig kiekje uit 1990. (Beeld: NL Beeld)

De ambitieuze dame studeert vervolgens kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Stockholm, en haalt in 2006 haar bachelorgraad in kunstgeschiedenis, etnologie en moderne geschiedenis. In 2007 volgt de prinses bovendien nog een studie kinderpsychologie. Ze heeft duidelijk een goed stel hersenen, en zet zich vol overgave in voor het Zweedse volk.

Liefde op het tweede gezicht

Op 11 augustus 2009 kondigde de blije Madeleine haar verloving aan met Zweedse advocaat Jonas Bergström, en hun royal wedding zou na een verschuiving plaatsvinden in de nazomer van 2010. Toch liep het anders: de verloving werd halsoverkop verbroken, en met een gebroken hart trok de prinses naar New York City. Hier zette zij zich vervolgens met ziel en zaligheid in voor de World Childhood Foundation.

Ook hervond Maddy hier de liefde: in oktober 2012 maakte het Zweedse hof haar verloving met de Amerikaanse zakenman Christopher O’Neill wereldkundig. Inmiddels weten we allemaal hoe dit sprookje is verlopen: de twee stapten in het huwelijksbootje en zijn nog altijd dolgelukkig met elkaar. Ook hebben zij samen drie prachtige kids: Leonore, Nicolas en Adrienne.

Verjaarskiekje

Vanochtend deelde het Zweedse hof een prachtige foto van het gezin op chic, met moeder en haar dochters alle drie in matchende lichtblauwe japonnetjes van Selfportrait.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Ook zoontje Nicolas is voor de gelegenheid strak in pak, mét een matchende lichtblauwe stropdas. Alleen bij manlief is geen enkele touch van de pastelkleur te bespeuren. Gemiste kans, Chris!

Verhuizing

Bijzonder detail: in het bijschrift van de foto herhaalt het Zweedse hof wederom dat het gezin nu toch écht weer in Zweden komt wonen. Na verschillende jaren heen en weer reizen tussen het riante optrekje in de Verenigde Staten en het Zweedse paleis, is het nu dan zover. In april meldden we al dat het huis in de VS – eindelijk, maar toch – verkocht was, en daarmee komt de verhuizing steeds dichterbij.

“Prinses Madeleine en haar gezin verhuizen nu terug naar Zweden. Na verschillende jaren in het buitenland, hebben de prinses en meneer Chrisopther O’Neill besloten dat de familie voor nu in Stockholm zal verblijven.”

Hopelijk kan de prinses ook tussen de verhuisdozen tijd maken voor een stukje taart en een goed glas champagne. Proost, hoogheid, op uw gezondheid!

Bron: Instagram @kungahuset, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws