/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FxwehufSSzRtNRR1742488355.jpg)
Hertogin Meghan verliet het Verenigd Koninkrijk met prins Harry om een bestaan in de luwte op te bouwen in Montecito. Die felbegeerde privacy bleek vervolgens te bestaan uit meerdere interviews, een tell-all boek, een podcastserie én meerdere Netflix-shows. Maar of dit nu echt een succesformule is voor de Sussexes? Een voormalig vriend en PR-specialist van de Duchess, Nick Ede, denkt er het zijne van.
With Love, Meghan
Eerder deze maand was het grote moment ein-de-lijk daar. Na heel lang wachten (én een keer uitstel) verscheen begin maart Meghans gloednieuwe Netflix-show With Love, Meghan bij de streaming-gigant. Van bloemschikken tot fruitplankjes en van desserts tot tuinieren: Meghan deelt haar beste lifestyle-tips. Net zoals ze vroeger deed op haar blog, The Tig. Dat was een daverend succes, dus ook voor deze show lag de lat hoog.
In Hello! Magazine's Right Royal Podcast schuift Nick Ede aan bij hosts Andrea Caamano en Emmy Griffiths om de show eens te bespreken. Als PR-expert weet hij immers álles over het opbouwen van een imago. Bovendien was Nick voorheen goed bevriend met de Duchess, hoewel die vriendschap inmiddels flink bekoeld is.
'Neerbuigend en toondoof'
"Bij álles wat ik doe, vraag ik mezelf: kan dit me iets schelen?", vertelt Nick. "En bij het kijken was m'n eerste reactie: nee, I don't care. Er was niks aan de show dat me iets kon schelen. Niet de haast neerbuigende toon, niet de manier waarop de gasten behandeld werden, niet de tips die allemaal ook behoorlijk betuttelend waren."
"Ik voelde me bijna gekleineerd door Netflix, dat ik dit urenlang heb moeten doorstaan", voegt hij toe. Host Emmy sluit zich aan bij z'n kritiek: "Ik vroeg me de hele tijd af voor wie deze show bedoeld was. Want het is niet de gemiddelde vrouw die dit allemaal kan doen, het is een leven vol privileges. De show voelde een beetje als een grote vertoning van kijk-mij-eens-leuk-zijn, en daardoor viel het een beetje tegen."
Nick doet vervolgens nog een duit in het zakje: "Mensen met een Netflix-abonnement, willen gewoon een fijn leven hebben. Er zit niets praktisch in de show. We zitten in een kostencrisis, de wereld staat letterlijk in de fik, eieren zijn onbetaalbaar in de VS...Het voelt gewoon toondoof."
Van powervrouw naar tradwife
Daarnaast voelt de show behoorlijk tegenstrijdig met Meghan's imago als onafhankelijke powervrouw, merkt Nick op. "Het speelt een beetje in op de hele tradwife-trend", deelt hij. Hiermee verwijst hij naar een trend op sociale media waarmee archaïsche ideeën over de rolverdeling binnen een huishouden als ideaal worden gepresenteerd.
"Meghan zelf ziet het niet zo", legt royalty-expert Emily Nash uit. "Toen zij voor het eerst naar het VK kwam, presenteerde ze zichzelf heel erg als een onafhankelijke vrouw die het als missie zag om andere vrouwen te steunen en ze te empoweren. Maar ik vind persoonlijk als je vrouwen nu zo'n soort onmogelijk ideaalbeeld voorschotelt...dat helpt niet."
"Totaal niet!", beaamt Nick. Tja. Misschien geen gek idee voor Megs om toch weer contact te zoeken met haar voormalig kennis? Het klinkt alsof de PR-expert nog heel wat wijze lessen voor de hertogin zou kunnen hebben...