/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2Fxv2PennOHvbfOy1742563212.png)
Nee, als je gewoon je maag wilt vullen, kun je beter een endje verderop gaan, naar de Febo (de snackbar vernoemd naar de Ferdinand Bolstraat, de straat waar ook Hotel Okura Amsterdam gevestigd is) of naar een van de vele andere restaurantjes in deze levendige Amsterdamse wijk, de Pijp. Maar als je echt iets te vieren hebt, of je wilt onderdompelen in een heel bijzondere gastronomische ervaring, dan ben je aan het juiste adres bij Ciel Bleu. Zéker bij hun speciale Refined Nights.
Omotenashi
Al meer dan 20 jaar wordt hier gekookt op het hoogste niveau. In 2005 veroverde het restaurant de eerste Michelinster en in 2008 kwam de tweede erbij. Als huisrestaurant van het Japanse Okura Hotel (het meest complete vijfsterren superior hotel in Nederland) brengt de keuken oosterse en westerse invloeden samen.
Hier draait alles om ‘omotenashi’, Japanse gastvrijheid vanuit het hart. Dat betekent: excellent eten met top-ingrediënten en waanzinnige wijnen, opgediend op een bedje van superieure service waarbij het personeel – als in een soort ingewikkelde choreografie - om en met elkaar heen werkt om de gasten totaal te vertroetelen.
Refined nights
De komende maanden is het helemaal genieten, want de chef presenteert Ciel Bleu’s Refined Nights, een exclusieve reeks culinaire avonden gewijd aan uitzonderlijke ingrediënten. Op deze donderdagen draait het menu volledig om één buitengewoon product; truffel, champagne of kaviaar. Dat levert een ‘multi-sensorische ervaring vol smaak, aroma en textuur’ op.
In april is de ‘sterspeler’ Krug Champagne. Gasten genieten van een speciaal menu samengesteld door de chefs van Ciel Bleu én restaurant De Treeswijkhoeve, elk goed voor twee Michelin-sterren, dus met z’n tweeën leveren ze eigenlijk viersterrenkwaliteit. Samen zorgen de chefs voor de perfecte balans tussen gerechten en de meest prestigieuze champagne ter wereld.
In juni speelt kaviaar de hoofdrol. De fijnste kaviaarsoorten staan in de schijnwerpers, en zo wordt deze luxueuze specialiteit naar nieuwe hoogten getild, perfect aangevuld met zorgvuldig geselecteerde wijnarrangementen.
Als uitsmijter van de Refined Nights reeks staat in november een Herfsttruffelavond op het programma. In dit menu draait alles om de aardse smaak van truffels. Elk gerecht gaat samen met uitzonderlijke wijnen, die de genuanceerde smaak van de truffel versterken.
Zelf ervaren?
Om zo’n culinaire experience te ondergaan, reserveer je via de website van Hotel Okura Amsterdam of met een reservations@okura.nl. De champagne-editie van april staat op de planning voor donderdag 17 april, dus wacht vooral niet te lang met het reserveren van jouw tafeltje.
Goedkoop is het niet, maar een onvergetelijke ervaring zal het beslist zijn. Na afloop van al die duizelingwekkende indrukken, zul je gegarandeerd sterretjes zien. En dat is onbetaalbaar.
- Hotel Okura Amsterdam