/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2Fw1UuXthZWKgFKZ1744283567.jpg)
Of je nu iets te vieren hebt, je vrijmibo naar een hoger niveau wil tillen of simpelweg wil proosten met een lekker voorjaarsdrankje: Beau Monde deelt drie van haar favoriete cocktail-recepten voor het voorjaar – inclusief alcoholvrije optie!
1. Granaatappel Spritz
Deze cocktail is lekker zoet én verfrissend. Vol van smaak door de sinaasappellikeur, de Aperol en het granaatappelsap. Heerlijk voor bij de borrel of het diner. Door de granaatappel pitjes en de takjes munt is deze cocktail een waar feestje om te serveren.
Dit heb je nodig:
- 30 milliliter granaatappelsap
- 20 milliliter triple sec
- 40 milliliter Aperol
- 40 milliliter prosecco
- Bruisend water
- Handje ijs
- Granaatappel pitjes
- Takje munt
Zo maak je de granaatappel Spritz:
Vul een groot wijnglas met wat ijs tot het ongeveer voor een derde gevuld is. Giet het granaatappelsap, de triple sec, de Aperol en de prosecco erbij. Vul aan met wat bruisend water. Roer het geheel goed door en voeg er tot slot een handjevol verse granaatappelpitjes bij en top af met een takje munt.
2. Frozen Limoncello
Voor wie écht de lente in haar bol heeft is deze ijskoude limoncello een must. Het zoete suikerrandje aan je glas geeft deze cocktail bovendien een bijzonder chic, uh, randje. Geniet ervan!
Dit heb je nodig:
- 15 milliliter vers citroensap (plus extra ter garnering)
- Kristalsuiker ter garnering
- 300 milliliter Fanta lemon (of citroenlimonade), bevroren
- 250 gram ijsblokjes
- 90 milliliter vodka
- 60 milliliter limoncello
- Citroenschijfje ter garnering
Zo maak je de Frozen Limoncello:
Zet twee kleine borden klaar, met citroensap op de één en suiker op de ander. Haal de randen van de glazen eerst door het citroensap en vervolgens door de suiker, zodat je een mooi suikerrandje op de glazen krijgt. Mix de bevroren Fanta lemon, het ijs, de wodka, de limoncello en het citroensap in een blender tot een glad geheel. Verdeel de frozen limoncello cocktail over de twee glazen, en maak af met een citroenschijfje.
3. Alcoholvrije Berry Bliss Mojito
Deze frisse, fruitige variant van de klassieke mojito is héérlijk om van te nippen, zonder je zorgen te hoeven maken over een kater. Kun je de volgende ochtend zelf óók weer fris en fruitig de dag tegemoet!
Dit heb je nodig:
- 50 gram verse bessen (frambozen, blauwe bessen of aardbeien)
- 10 verse muntblaadjes
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- 50 ml bruiswater
- 100 ml limoenlimonade (of iets minder als je niet van een zoet drankje houdt)
- IJsblokjes
Zo maak je de Berry Bliss Mojito:
Prak de bessen samen met de muntblaadjes en honing in een glas. Voeg ijsblokjes toe en schenk de limoenlimonade en het bruiswater eroverheen. Roer goed door en garneer met een takje munt en een paar extra bessen.
- Beau Monde archief, Kookfans
- Adobe Stock