/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FXMzhbVcTXOk5zm1745488435.webp)
Liefde voor champagne
Tegenwoordig geniet Annu van de lekkerste en beste champagnes die er te krijgen zijn, maar hoe is die liefde eigenlijk ontstaan? “Voordat ik Soenil (sterrenchef Soenil Bahadoer, haar echtgenoot, red.) leerde kennen, was ik zelf mijn smaak aan het ontwikkelen", vertelt ze aan Grazia. En dat begon echt niet met de duurste flessen.
"Ik ben ook gewoon begonnen met Martini Asti en Moët Ice. Ik was heel erg fan van kookprogramma’s en gaandeweg ben ik van Martini Asti naar Moscato wijnen gegaan en van Moscato wijnen naar de mooiere champagnes. Vervolgens leerde ik Soenil kennen – en toen was het hek van de dam natuurlijk”, lacht ze. “Toen ging het in een stroomversnelling, ik kwam in een wereld terecht waar de champagnes je om je oren vliegen.”
Sterrenrestaurants
Annu is nog altijd bezig haar smaak te ontwikkelen. "We zitten bijna wekelijks in een sterrenrestaurant. Dat is ook Soenils passie, daar haalt hij zijn inspiratie vandaan”, legt ze uit. “Dus als wij op dinsdag en woensdag gesloten zijn, vliegen we lekker twee dagen naar Madrid ofzo. Dat is werk en plezier combineren, want voor hem is dat echt een inspiratietripje.” En Annu is natuurlijk heel blij dat ze mee mag. “Ik voel me bevoorrecht dat ik daaraan mee mag doen en dat ik daaraan mag bijdragen, want daardoor ontwikkel ik ook mijn smaak en daardoor groei ik.”
"Ik ben zeker verwend, maar ik ben echt verwend door Soenil"
Gaandeweg heeft Annu heel veel over champagne en smaken geleerd. "Ik kan nu ook zeggen welke smaken en wijnen ik bij elkaar vind passen, dus je leert er heel veel van. Ik zeg altijd: ik ben zeker verwend, maar ik ben echt verwend door Soenil haha.”
Favoriete champagne
Het moge duidelijk zijn dat Annu dol is op champagne. Maar wat is eigenlijk haar favoriet? "Ik ben helemaal gek van een heel mooi merk en dat heet Jacques Selosse”, verklapt ze. “Er zijn eigenlijk maar weinig mensen die dat kennen, omdat het echt een hele schaarse champagne is. Het wordt bijna niet meer geleverd, omdat ze zo’n kleine oplage hebben. Maar dat is zó mooi gemaakt”, zegt ze enthousiast.
Wat er zo goed is aan deze champagne? “Het is een volrijpe, krachtige en toch subtiele smaak. De bubbel wordt lichter naarmate die wat ouder is – dus laten we zeggen dat deze variant langer gerijpt wordt dan tien jaar – dan zit er echt al een superlichte bubbel in en dat drinkt natuurlijk heerlijk weg.”
"Je hebt hele goede champagnes, maar je hebt nooit hele slechte champagnes"
Geen slechte champagne
In de serie zien we dat Annu nieuwe champagnes gaat proeven die wellicht op de kaart komen. Toch heeft ze geen hele strikte eisen. "Geen enkele champagne is goed of slecht”, benadrukt ze. “Je hebt hele goede champagnes, maar je hebt nooit hele slechte champagnes. Je kunt een champagne niet lekker vinden, dat is wat anders.”
Het heeft ook alles met smaak te maken. "Naarmate je smaak gaat ontwikkelen vind je bepaalde merken niet meer lekker, want dan zit daar bijvoorbeeld heel veel suiker in. Maar er is nooit een slechte champagne, zeker niet. Het is smaak. En je kijkt ook wat bij het gerecht past natuurlijk.” Duidelijk!
The Real Housewives van het Zuiden is elke vrijdag te zien bij Videoland.
- Grazia
- Mark Engelen/Rob Jacobs