/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2FeHvOQD31HommpW1748433015.jpg)
De tafel van Lorentia
Lorentia Veppi scoort op socials miljoenen likes met grappige filmpjes over haar leven, moederschap, huishouden, man en vrouw-zaken. Vorig jaar schreef ze het vrolijke boek Ongefilterd moederschap en dat smaakte naar meer. Letterlijk, want nu is er ook een smakelijk kookboek van haar hand. En koken en bakken kan ze, dat bewees ze al in het Belgische programma Bake off. Haar man is ook een topkok, dus op ‘de tafel van Lorentia’ staat altijd wat lekkers. Zo onder andere....

Penne met bospaddenstoelen
Voor 4 personen - bereiding: 25 minuten
Ingrediënten
• 500 g pasta (bijvoorbeeld tagliatelle of penne)
• 4 eetlepels olijfolie
• 200 g spek
• 2 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
• 1 witte ui (fijngesnipperd)
• 400 g bospaddenstoelen (in stukjes
gesneden) en/of champignons
• peper en zout
• 1 pot funghi pesto (ongeveer 180 g)
• 1 pot mascarpone (ongeveer 250 g)
• 120 ml kookvocht van de pasta
• verse peterselie (fijngehakt, naar smaak)
Bereiding
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de spekblokjes knapperig. Voeg de fijngesnipperde knoflook en ui toe.
3. Voeg de bospaddenstoelen/champignons toe en laat ze meebakken. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
- Voeg de funghi pesto en mascarpone toe aan de gebakken paddenstoelen en roer goed door tot je een romige saus krijgt. Voeg eventueel een scheutje van het kookvocht toe om de saus iets dunner te maken. Laat dit even sudderen.
- Voeg de gekookte pasta toe en schep alles goed om zodat de pasta volledig bedekt is met saus.
6. Garneer de pasta met fijngehakte peterselie en serveer direct.

Toegankelijke gerechten
Een doordeweekse maaltijd in een handomdraai of een uitgebreid diner voor een feestelijk samenzijn – het wordt voor iedereen haalbaar dankzij de kooktips en toegankelijke gerechten in De tafel van Lorentia.
Van hartverwarmende Italiaanse ‘nonna’-klassiekers zoals homemade gnocchi en lasagne tot pittige Mexicaanse, verfijnde Aziatische en authentieke Vlaamse gerechten. Voor de druk-druk-druk momenten zijn er speciale ‘luiewijven varianten’, al noemt Lorentia dat zelf liever ‘slim koken’. Ha!
- De tafel van Lorentia
- Lisa Viola