slogan

Hou van je hangborsten, aldus de #saggyboobsmatter campagne

::

De 23-jarige Chidera Eggerue was het zat om zich te schamen voor haar hangborsten. En dat doet ze dan ook niet langer meer. En ze wil ook niet dat andere vrouwen dat nog doen, vandaar de campagne #saggyboobsmatter.

Al op jonge leeftijd had Chidera een complex over haar borsten. Ze hangen namelijk nogal en ja, dat past niet binnen het huidige schoonheidsideaal. Toen ik als jong meisje beha’s ging passen, zag ik alleen maar blanke vrouwen met prompte borsten op de verpakking en in campagnes poseren. Als ik dan naar mezelf in de spiegel keek, had ik allesbehalve dat,” vertelt Chidera Eggerue aan Buzzfeed.

Acceptatie

Een borstcorrectie was echter vrij duur en dus zat er maar een ding op voor Chidera: haar lichaam accepteren. Gelukkig heeft ze er nu geen problemen meer mee, zien we op Instagram waar ze vol trots in bikinitops poseert. “Ik ben nu 23 en wil dat andere vrouwen zich ook voelen zoals ik mij voel. Daarom ben ik met de onlinecampagne #SaggyBoobsMatter begonnen waarbij ik andere vrouwen aanmoedig om ook zonder beha te poseren en van hun eigen lichaam, inclusief hangborsten, te houden,” aldus Chidera.

We zijn het he-le-maal met haar eens. Omarm je hangborsten!

LEES OOK: Hebben: gouden masker voor gehydrateerde borsten

BRON: HLN.BE, BEELD: INSTAGRAM, ISTOCK