slogan

Bram Moszkowicz gaat werken bij kantoor vriendin Nienke

::

In 2013 moest Bram Moszkowicz gedwongen stoppen met zijn baan als advocaat. Wegens misdragingen werd hij door de Orde van Advocaten geschrapt.

In EenVandaag vertelt hij dat hij in 2018 een verzoek wil doen om opnieuw beëdigd te worden als advocaat. Dat kan vijf jaar na schrapping. “Ik zal niet de eerste advocaat zijn die geschrapt is en weer wordt beëdigd. Die mogelijkheid bestaat. Of men mij dat gunt, weet ik niet. Na vijf jaar kun je een verzoek doen. Ik ga eens kijken of ik in aanmerking kom.”

Hij zegt zelfs spijt te hebben van zijn fouten. “Ik heb geleerd van de fouten die ik heb gemaakt. Ik kan alleen maar hopen dat als ik zo’n verzoek doe, hier neutraal naar wordt gekeken. Ik heb daar wel vertrouwen in.” Inmiddels studeert hij om zijn vakkennis up-to-date te houden. 

Vandaag begint Moszkowicz in zijn nieuwe baan als zzp-er, hij gaat werken als juridisch adviseur bij Hoogervorst Strafadvocatuur, het kantoor van zijn vriendin Nienke Hoogervorst.  De adviespraktijk van Moszkowicz moet op verzoek van de Deken van de Orde van Advocaten wel helemaal gescheiden blijven van het kantoor van Hoogervorst, zo weet Show

BRON: SHOW, BEELD, ANP