slogan

Claudia de Breij schrijft lied over Anne Faber

::

Bijna twee maanden geleden werd het lichaam van de 25-jarige Anne Faber gevonden. Het trieste nieuws kwam bij iedereen hard aan, ook al was ze al enkele dagen verdwenen, we bleven toch hopen op een goede afloop. Ook Claudia de Breij was erg geschrokken en besloot daarom een lied te schrijven over Anne. 

Werk 

In november speelde de actrice een voorstelling in theater Het Huis in Utrecht. De naam van het kleine theatertje kwam Claudia bekend voor, ze had namelijk in de krant gelezen dat Anne Faber daar werkte. Met de vervelende gebeurtenis nog in haar achterhoofd kwam de tekst van het lied ineens in haar op. De voorstelling was extra bijzonder omdat Anne kaartjes had gereserveerd voor haar en haar ouders die avond.

Collega

De avond was compleet, na het opdragen van het lied vertelt Claudia dat ze met één van de collega's van Anne sprak: “Ja, we zijn de hele tijd verdrietig en we weten met onszelf geen raad, maar we willen ook vieren wat te vieren valt.” En zo is het maar net, dus besloot Claudia een feestje te maken van de rest van de voorstelling. 

Dit zijn enkele regels uit het lied van Claudia:

Je fietst steeds in mijn gedachten
Keihard over het pad
Niemand houdt je tegen
Niemand doet je wat
Geen duisternis, geen regen
Alleen jij, veilig op je fiets
Je fietst steeds in mijn gedachten
En dan overkomt jou niets

Wil je zien hoe Claudia het lied opdraagt en vertelt over haar succes in Duitsland met het lied 'Mag ik dan bij jou'? Klik dan hier.

LEES OOK: Stuk over Juliana in het theater

BRON: VOLLEZALEN BEELD: ANP