slogan

Ellie Lust: 'Stiekem was ik wel trots dat Willem-Alexander wist wie ik was'

::

De meeste mensen moeten het doen met een glimp vanuit de verte of een blik op de buis, maar deze bekende Nederlanders ontmoetten de Oranjes in het echt. “Als zij ergens zijn, ontstaat er een bijzondere sfeer.” 

LEES OOK: Oranjes: tiara's, oorbel-ongelukjes en Lemmer

tekst MEREL BRONS foto’s ANP, FERIET TUNC, NICK VAN ORMONDT E.A.

Anita Witzier

Jaren geleden was er een programma waarin - toen nog kroonprins - Willem-Alexander te gast was. Hij was net drie dagen daarvoor vader geworden en er was me op het hart gedrukt om daar vooral níet naar te vragen. Maar de eerste vraag die ik stelde, was: ‘En, hoe is het met u en uw dochter?’ Hij stond helemaal te stralen. Duidelijk, je bent eerst vader en daarna pas kroonprins. Nee, ik heb er niet voor op mijn kop gekregen later.”

Gerard Joling

“Een keer had ik mijn moeder meegenomen naar een bijeenkomst waar Willem-Alexander en Máxima ook waren. Ik had haar van tevoren nog zo toegesproken: ‘Je kunt niet zomaar naar ze toelopen, dat hoort niet.’ Ik had er vertrouwen in dat ze dat niet zou doen, mijn moeder is altijd vrij verlegen. Maar ineens was ik haar toch kwijt. Toen stond ze dus met de koning te praten en wilde met hem op de foto. Ik schaamde me dood. Later zei ik tegen Willem-Alexander: ‘Sorry voor mijn moeders enthousiasme.’ Hij kon er gelukkig wel om lachen. Sindsdien zegt Máxima: ‘Doet u de groeten aan uw moeder?’ En toen ik laatst een foto wilde maken van Máxima, omdat ze zo mooi gekleed was, vroeg ze meteen: ‘Is die voor uzelf of voor uw moeder?’ Ik moest bekennen: ‘Voor ons allebei.’”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gerard Joling (@gerard_joling) op

Ellie Lust

Willem-Alexander ontmoette ik ook onlangs bij de opening van een tentoonstelling in het Amsterdam Museum. Ik moest daar wat vertellen over Majoor Bosshardt. Toen ik werd voorgesteld aan de koning, riep hij meteen: ‘Ellie Lust? Nooit van gehoord!’ Ik vond dat heel grappig en stiekem was ik wel een beetje trots dat hij kennelijk nog wist wie ik was. Koningsdag heb ik eigenlijk altijd vanuit mijn baan bij de politie beleefd. Een pittige, drukke dag, een enorme operatie met al die Oranjegangers in Amsterdam. Ik was altijd blij als het weer voorbij was en alles goed was gegaan. Die drukte zelf opzoeken zal ik niet zo snel doen. Dit jaar vier ik Koningsdag in mijn huisje in Frankrijk. Lekker rustig.”

Meer lezen over BN'ers die de Oranjes hebben ontmoet? De hele interviews staan in de nieuwe Beau Monde!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ellie Lust (@lustellie) op

BEELD: BSR AGENCY, INSTAGRAM