Michelle Obama neemt het op voor Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres kreeg het zwaar voor haar kiezen, toen haar vriendschap met George W. Bush volop in de schijnwerpers kwam te staan.

Ellen DeGeneres kreeg het zwaar voor haar kiezen, toen haar vriendschap met George W. Bush volop in de schijnwerpers kwam te staan.

LEES OOK: Lief: Ellen DeGeneres over ontmoeting baby Sussex

Voormalig first lady Michelle Obama neemt het op voor de presentatrice, die tevens ook vrienden is met de oud-president. Jenna Bush Hager -de dochter van Bush- interviewde haar afgelopen dinsdag voor het programma "Today Show". De kritiek op Ellen kwam hierbij ter sprake.

"Ik ben het met je vader misschien niet eens over beleid, maar we zijn niet verdeeld over menselijkheid. We zijn het niet oneens over medeleven en liefde. Ik ben met George naar hoogte- en dieptepunten geweest. We hebben verhalen gedeeld over onze familie en kinderen. Onze waarden zijn dus hetzelfde. Men verliest zich vaak in de angst voor alles wat anders is."  

Ellen en George werden in oktober gefilmd, toen zij lachend aan het genieten waren van een onderonsje tijdens een American Footballwedstrijd. Op social media kreeg de Amerikaanse vervolgens te horen, dat ze haar liberale waardes liet schieten. In haar show zegt ze het volgende: "We lijken te zijn vergeten dat het oké is om allemaal anders te denken. Wees lief voor elkaar. Niet alleen voor de mensen die hetzelfde denken als jij en ik. Nee, wees lief voor iedereen." 

BEELD: Getty Images

Laatste nieuws