slogan

Plaatje Praatje: Sophia Loren & Jayne Mansfield

::

Vanaf nu in elke Beau Monde: het verhaal achter een iconische foto. We trappen af met actrice Sophia Loren, die een veelzeggende blik werpt richting concullega Jayne Mansfield. Als blikken konden doden...

TEKST: SANDRA TEN BRINK 

April 1957

Een Beverly Hills party, georganiseerd door Paramount  Pictures, om dé acteertrots van Europa, Sophia Loren, te verwelkomen in Hollywood. Maar tijdens Sophia’s avond gaat alle aandacht ineens naar sekspoes Jayne M, die verrast in een schandalige jurk.

Pure angst

In 2001 onthult een inmiddels 80-jarige Sophia, in een interview met ‘Entertainment Weekly’, wat er door haar hoofd ging op het bewuste moment. La Loren vertelt dat Jayne, die ze nog nooit ontmoet had, ineens naast haar neerplofte. Sophia: “Ik was als de dood dat Jayne uit haar jurk zou knappen. Ik staarde naar haar tepels, omdat ik bang was dat ze op mijn bord zouden belanden.”

PS

De meeste Italiaanse kranten weigerden de foto te plaatsen (uit angst voor publieke verontwaardiging) of ‘censureerden’ de borsten. Alleen ‘Il Giornale d’Italia’ showde de originele foto.

BEELD: INSTAGRAM