slogan

Nederlandse hottie

::

Zanger en presentator Tim Douwsma verwierf wereldfaam als ‘that hot Dutch guy’ toen hij in 2014 namens Nederland de punten mocht uitdelen tijdens het Eurovisie Songfestival. Hij zag er dan ook uit om door een ringetje te halen. In de nieuwe Beau Monde vertelt deze mooie man alles over zijn smaak en stijl. Online doet hij nog even een modequiz!

Wie is de ontwerper van Versace? “Al sla je me dood. Donatella? Wie is dat? Meer modekennis vergaren, staat op mijn to do list. Ik ben naar shows geweest tijdens de Amsterdam Fashion Week. Die van Claes Iversen was inspirerend, maar letterlijk te gek moet het niet worden. Als een model de catwalk opkomt met een vogelkooi op haar hoofd, gaat de nuchtere Fries in mij tegenstribbelen.”

Noem drie Engelse modehuizen. “Noem drie Engelse modehuizen... je snapt dat ik door de vraag te herhalen tijd probeer te winnen, hè. Harrods? Nee. Burberry. Paul Smith. David Beckham.”

Slip of boxer? “Boxershorts van Calvin Klein vallen niet te wijd en dat vind ik fijn.”

Droom je van een Rolex? “Nee, ik vind Guess-­horloges net zo mooi.”

Welk item uit jouw kast móet dringend worden weggegooid? “Mijn favoriete G-Star-spijkerbroek die ik al eens heb laten herstellen. De wassing is prachtig en onovertroffen, maar de stof is inmiddels zo dun dat ik hem niet meer durf te dragen. Het risico dat ik in mijn blote kont eindig, is te groot. En toch koester ik ’m nog steeds.”