slogan

Fergie wurmt zich weer binnen bij de Windsors

::

Sarah Ferguson, de in ongenade gevallen hertogin van York, viert tot verbazing van velen momenteel vakantie met haar ex prins Andrew én dochter prinses Eugenie op… Balmoral.

Voor iemand die als royal zo'n tenenkrommende blamage is geweest – spenden, schulden, vreemdgaan, cashen op haar ex, et cetera – is het heel wat om weer ontvangen te worden op de royal zomerresidentie van de Queen. Ze arriveerde er met Eugie én haar ex per privéjet, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Over de reden dat Fergie weer in de schoot van haar ex-schoonfamilie welkom is, tast iedereen vooralsnog in het duister.

Het kan zijn dat Hare Majesteit een buitengewoon vergevingsgezinde bui heeft of briljant is bespeeld door haar lievelingszoon Andrew. Het kan ook een goedmakertje zijn omdat prinses Eugenie en haar zus Beatrice geen fulltime royals mogen worden, wat Andrew graag zou willen. Het kan zijn dat er een verloving op handen is van prinses Eugenie en haar vriend Jack Brooksbank (al is die laatste nog niet in Schotland gesignaleerd).

© The Royal Family

En het kan ook zijn dat Sarah tijdens haar jaren aan het hof zo ongelofelijk veel dirt over Andrew, de Windsors, Diana en het leven aan het hof heeft verzameld, dat de familie haar liever min of meer binnenboord houdt. Duidelijk is in ieder geval dat ze prins Andrew aardig in haar greep heeft. Tot in een mate dat hij haar Buckingham Palace laat gebruiken voor verjaardagsfeestjes van celebrity-vrienden. Het grootste van het jaar woont ze met hem in de Royal Lodge in Windsor, waar ze haar eigen vertrekken heeft. En de rest van de tijd delen ze een chalet in Verbier. Dit idyllische plaatje is eind jaren tachtig genomen op Balmoral toen alles nog min of meer koek en ei was. 

© BSR Agency

Het alternatief is dat Sarah alle schepen achter zich verbrandt en een explosief boek schrijft wat de Windsors diep zou schaden. Die laatste optie is volgens insiders de meest voor de hand liggende reden dat Sarah weer welkom is. Wat met een korreltje zout moet worden genomen: Balmoral is groot, er zijn vele gastenverblijven en lodges, met een beetje strategisch plannen kunnen de Windsors haar makkelijk ontlopen en kan Fergie toch zeggen dat ze er weer bijhoort. Veelzeggend is dat haar grootste criticus prins Philip ("Ik wil nooit meer met dat mens in één kamer zijn") nog even op Sandringham verblijft. Als hij op Balmoral arriveert, is Sarah alweer vertrokken. Hmmm. 

Lees ook:   

 

Openingsbeeld © Getty Images