slogan

Beau Monde's Zomerfestivalgids

::

Dat de zomer er weer aan komt is natuurlijk heerlijk, maar dat het festivalseizoen bijna weer geopend is is natuurlijk nóg beter nieuws. Ook in 2019 zijn er weer tientallen toffe festivals door het hele land. Allemaal totaal verschillend en té leuk om over te slaan. Kan je niet kiezen? Dit vinden wij de festivaltoppers van dit jaar.

LEES OOK: Beau's Weekendtips

Guilty Pleasure, Amsterdam
Zaterdag 27 en zondag 28 juli is de Gaasperplas hét kuuroord om al jouw gêne te laten varen, tijdens het verjaardagsfeest van Guilty Pleasure Festival! Dit 5-jarig jubileum kleurt zes stages met alles wat je feesthart lief is. Pure nostalgie, Amsterdamse gezelligheid, creativiteit en gekkigheid komen samen in een line-up die jouw weekend laat schitteren als nooit tevoren. Dit jaar niet één dag, maar een heel weekend vol gekkigheid! Guilty Pleasure viert haar 5-jarig jubileum met een knaller van een festival. Verwacht zes stages met een verrassend programma vol creativiteit en euforie. En dit alles – zoals het festival betaamt - gehuld in exotisch jasje met dierenprint. Speel 80’s Arcade, blèr de Disney Karaoke aan gort , win de Silent Disco Battle en glij door in de Thunderfoam Schuimparty. En de kers op de taart? Daar is ook aan gedacht: Kris Kross Amsterdam sluit de mainstage af - net zoals bij de eerste editie in 2015 - met een speciale guilty pleasures set.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Guilty Pleasure Festival (@guiltypleasurefestival) op

De Leuke Festival, Utrecht
Dansen op glimmende pop, glitter disco, de beste live-acts, glijdende hiphop en dampende dancehall, verspreid over 4 podia en één café? Dan moet je bij De Leuke Festival zijn. Een feest der herkenning, een ode aan confetti en een polonaise zonder einde. Op de line-up vinden we o.a. Roxeanne Hazes. Extra leuk: je kunt thee drinken op het verleidelijke Temp-thee-sjon Eiland.

Amsterdam Open Air, Amsterdam
Wie in de voorgaande jaren Amsterdam Open Air heeft bezocht, weet dat de organisatie iedere keer flink uitpakt. Dat is dit jaar niet anders, want dan komen onder anderen Netsky, Bizzey, Joris Voorn, Colin Benders, Broederliefde, Lucas & Steve, SG Lewis, Latifah, Reinier Zonneveld en Kerri Chandler naar het Gaasperpark. Na acht uitverkochte edities is Amsterdam Open Air een vaste waarde geworden in het Nederlandse festivallandschap. Die legacy wordt in het weekend van 1 en 2 juni verder uitgebouwd, wanneer de top van de Nederlandse muziekscene naar een van de meest fashionable festivals van Nederland komt. Of je nu houdt van de ritmische afrofunk van Koffie, de feestelijke latinhouse van Fiesta Macumba Soundsystem of van het stevigere werk van technoheld Reinier Zonneveld, houseduo Phreaks Of Visions of de Franse minimal house-dj Sweely, het is onmogelijk om stil te zitten op Amsterdam Open Air.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Amsterdam Open Air (@amsterdamopenair) op

Soenda Festival, Utrecht 
Soenda Festival vindt dit jaar wederom plaats in Groenekan, Een karakteristiek stukje natuur op de hoek van Utrecht, dat een uitstekende festivallocatie blijkt. De unieke ambiance van Soenda is voor een groot deel te danken aan het grootse decor dat speciaal voor het festival gebouwd wordt. Vooral de Java-stage, het grootste buitenpodium, is glorieus, al kun je ook lekker knus dansen in de intieme Lombok-stage, die gehost wordt door Pablo Discobar. Waar je ook bent op het festivalterrein, het programma sluit perfect aan bij de sfeer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

21 degrees and lots of sun ☀️ . The very last 400 tickets on sale . (sources: MeteoGroup, WeatherPro, WeerXL)

Een bericht gedeeld door Soenda (@soendafestival) op

Festival Macumba, Amsterdam
Festival Macumba
komt deze zomer terug met hun succesformule waarbij je je voor een hele dag waant in Latijns-Amerika: de ultieme mix aan reggaeton, salsa, merengue en caribbean beats. De vibe van het populaire latin feest Fiesta Macumba wordt wederom verplaatst naar de Ouderkerkerplas. Op zaterdag 27 juli geniet je hier van 5 stages aan live artiesten, DJ’s en dansworkshops. We kunnen uit ervaring zeggen dat dit festival een groot feest is, waarbij iedereen met iedereen danst. Nog niet zoveel ervaring met bijvoorbeeld salsadansen? No worries, er zijn talloze skilled festivalgangers die je graag een gratis spoedcursusje geven!

 

 

 

 

Strange Sounds From Beyond, Amsterdam
Dit festival in Amsterdam is heel wat anders dan de bovenstaande meezing- en/of technofestivals. Het is een festival waar wordt geëxperimenteerd met niet-Westerse dancemuziek. Op drie verschillende podia staan meer dan twintig soorten bandjes en dj's die je in het dagelijks leven eigenlijk niet luistert of hoort. Eigenlijk een geweldig idee als jij en je vrienden eens iets anders willen en als jullie je willen openstellen voor deze soort muziek. Strange Sounds From Beyond is pas voor het vierde jaar live, maar het belooft dit jaar een nog groter spektakel te worden dan voorgaande jaren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Strange Sounds From Beyond (@strangesoundsfrombeyond) op

Tomorrowland, De Schorre (België)
Een van de heftigste festivals ooit waarvoor je net even over de grens moet. In België vindt jaarlijks het Tomorrowland festival plaats waar mensen van over de hele wereld komen om te genieten van de beste dance-muziek. Het avontuur begint al wanneer je een kaartje koopt. Die ontvang je in een doosje met daarin een sleutel en een bandje. Je zult je sportschoenen aan moeten trekken, want het terrein is onwerkelijk groot en op meer dan vijftien verschillende stages kun je helemaal uit je dak gaan op de beste dj's van over de hele wereld. Waar in 2005 9.000 bezoekers kwamen, waren dat er in 2014 meer dan vierhonderdduizend. Naast het geweldige aanbod aan muziek, hoef je hier geen hamburgers of hotdogs te eten. Op Tomorrowland staan namelijk de beste sterrenchefs die jou tussen al het gedans door een culinaire maaltijd schenken. Al kost dat wel even meer. Maak er een weekendje voor vrij!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tomorrowland (@tomorrowland) op

Nomads, Amsterdam
Nomads vindt voor de zevende keer plaats in Amsterdam, de definitieve locatie van het festival wordt pas net voor het festival zelf bekend gemaakt. Er wordt deze dag vooral elektrische, house en techno muziek gedraaid waar jij met al die andere mensen weer lekker uit je dak kan gaan op een zomerse dag. De stages bij Nomads zijn kleiner en intiemer dan je normaal verwacht bij festivals. Het zijn er ook stukken minder dan normaal en dat zorgt weer voor een knusse sfeer, waarbij je niet verdwaald raakt en waarbij je niet weet waar je op welk moment moet staan. Naast de heerlijke beats kun je ook chillen, klimmen en rondjes lopen door het bos. Ideaal dus als je eens een kleiner festival wil pakken waar niet heel de stad aanwezig is.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nomads Festival (@nomadsfestival) op

Mystic Garden, Amsterdam
Wanneer je door het bos bij Mystic Garden loopt heb je echt het idee dat je in een paradijs loopt. Terwijl het bij veel andere festivals alleen om de muziek en hun stages gaat, gaat het bij dit festival vooral om de aankleding. Daarnaast is er plaats voor theater, is er een hippie markt, kun je er spelletjes spelen en kun je chillen en tegelijkertijd genieten van de magische sfeer. Het park is omringd met ontzettend veel water en zo krijg je het ultieme zomergevoel. Heb je het te warm? Of zijn je benen moe van het dansen? Dan zijn er hottubs en kun je genieten van een gratis massage. Dit klinkt echt als een sprookje en zo ziet het er ook uit. Naast al deze geweldige activiteiten die bijna geen ander festival je te bieden heeft, kun je natuurlijk ook gewoon de hele dag uit je dak gaan op de dancemuziek. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mystic Garden Festival (@mysticgardenfestival) op

Verknipt, Utrecht 
Verknipt vindt midden in de zomer voor de vijfde keer plaats in Utrecht. Dans de hele dag op de heerlijke muziek, van techno tot deephouse. Op het festival zijn verschillende nationale en internationale dj's te vinden waar iedere technolover graag bij wil zijn. Omdat het eind juli nog weleens onwijs warm kan zijn (net als vorig jaar) hebben de mensen achter dit festival daar iets op bedacht, zodat je niet thuis hoeft te blijven achter je ventilator. Op het terrein stonden overal opblaas-zwembadjes voor een verkoelende plons. Reken maar dat dat nodig is als je een hele dag in de brandende zon staat te dansen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VERKNIPT (@verkniptevents) op

De Zon festival, Amsterdam
Het beste nieuws is dat de Zon festival in het Pinksterweekend valt zodat je na De Zon op maandag nog lekker kan uitslapen. Alleen dat is al een reden om een ticket te kopen! Verder is er heul veul geheim, niet om de enorme internationale namen verborgen te houden, maar puur omdat zij een feestje organiseren waar fantastische muziek is, maar dit niet het belangrijkste is. Gezelligheid, vrienden maken, liefde en dansen zijn thema's die de leidraad vormen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

☀ KAAAABAM! Dit zijn de (mini)stages van De Zon! Last minutes tickets nu te koop!

Een bericht gedeeld door De Zon (@dezonfestival) op

BEELD: ISTOCK, INSTAGRAM