1000 mensen naar rechter om Leen Bakker bed

Door een rekenfout in het systeem verkocht het bedrijf ineens bedden voor 24 euro in plaats van 319 euro.

De Nederlandse meubelwinkel Leen Bakker heeft gisteren een foutje gemaakt. Door een rekenfout in het systeem verkocht het bedrijf ineens bedden voor 24 euro in plaats van 319 euro. Ruim 1000 mensen hebben zich nu gemeld bij een juridisch adviesbureau omdat ze de hoogslaper toch echt voor het kleine prijsje willen hebben.

Online werd het bed ineens met 90% korting weggegeven en dat was veel mensen niet ontgaan. Voordat Leen Bakker het zelf doorhad, waren er al 3.000 hoogslapers verkocht. De winkel heeft besloten om de bedden niet te leveren. 

"We hadden een kortingsactie van 20 procent op alle matrassen en een andere actie met kortingen van 50 procent. Bij de hoogslapers is door een technische fout korting op korting gestapeld," zegt een woordvoerder. Het bedrijf beweert dat ze de bedden niet hoeven te verkopen omdat het niet de intentie had het voor die prijzen te verkopen.

De mensen die een hoogslaper voor 24 euro hebben gekocht, krijgen het bed dus niet thuis. Hun geld krijgen ze wel terug, en een korting van 40% als ze de hoogslaper alsnog voor het originele bedrag willen kopen. Maar niet alle klanten nemen hier genoegen mee en stappen naar de rechter. Leen Bakker moet er nog maar eens een nachtje over slapen.

BRON: GAZET VAN ANTWERPEN

Laatste nieuws