slogan

Susan Visser & Thomas Cammaert: ‘We zijn allebei positivo’s met een gekke, harde lach'

::

Een eigenwijze dancing queen en een stijve plank. Susan Visser (53) en Thomas Cammaert (35) vormen een mooi duo in ‘Dance dance dance’. Hun klik? Ze zijn optimisten die focussen op wat leuk en fijn is. “Maar we hebben ook een donkere kant hoor.”

tekst FLEUR BAXMEIER foto’s NICK VAN ORMONDT visagie GERDA KOEKOEK styling DANIËLLE DINKGREVE

Of ze van dansen houdt? Susan Visser begint alleen al te glunderen bij de gedachte eraan. Als kind was ze helemaal geen dansmeisje, haar sport was judo. Het betere stoeiwerk, zeg maar. Pas later, tijdens het uitgaan, ontdekte ze haar danspassie. En nog steeds is Susan gék op dansen op party’s. “Dan vind ik mezelf de bom, maar met choreografie erbij is het andere koek,” schaterlacht de actrice uit onder meer ‘Gooische vrouwen’ en ‘Verliefd op Cuba’. “Tijdens de repetities van ‘Dance dance dance’ (‘DDD’) kreeg ik vaak op mijn kop, omdat ik mijn eigen dansdingetje deed in plaats van hoe het was bedacht. Daar was Thomas veel beter in dan ik.” Haar ‘DDD’ -maatje Thomas, bekend van onder meer ‘Wie is de mol?’ en de vierdelige miniserie ‘Ramses’, blijkt minstens zo verzot op dansen als Susan. Of, zoals hij het zelf met gevoel voor drama omschrijft: “Zodra ik in een club ben, word ik naar de dansvloer gezógen. Dansen in een club is het allerleukste wat er is, maar ik heb één groot nadeel: ik ben zo stijf als een plank. Altijd al geweest. Als mijn klasgenoten op de Toneelschool met hun neus op hun tenen lagen te stretchen, zat ik nog te worstelen om mijn rug überhaupt naar voren te krijgen. Dat is tijdens ‘DDD’ niet veel beter geworden, maar de choreograaf heeft me wél geleerd hoe ik goede moves kan maken.”

 

Zei je meteen ‘ja’ toen je werd gevraagd voor ‘DDD’?

Susan: “Dansprogramma’s vind ik superleuk om te volgen: ‘Dancing with the stars’, ‘So you think you can dance’. Tijdens het kijken heb ik vaak gedacht: hoe heerlijk zou het zijn als je dit zelf kunt? Ik ben altijd vol bewondering voor de kandidaten, maar ik zie ze ook allemaal stukgaan. Daardoor twijfelde ik of het wel iets voor mij zou zijn. Oh my god, dit is echt pittig, kan ik dat wel? Tegelijkertijd vind ik het een beetje stom om iets niet te doen, omdat het me eng lijkt, dus ik dacht: doe nou maar.”

Thomas: “Het was bij mij: ja, ja, ja! Sterker nog: toen het eerste seizoen van ‘DDD’ op tv was, dacht ik de hele tijd: hier wil ik zelf ook aan meedoen. ‘DDD’ is het summum van de dansprogramma’s. Het decor is zó mooi, de kostuums zijn fantastisch, je krijgt maandenlang les van topchoreografen. Er wordt een totaal andere wereld gecreëerd, waar jij deel van mag uitmaken. Het klinkt misschien overdreven, maar dat is een droom die uitkomt.”

Jullie zijn ook allebei single. Is de liefde vaak onderwerp van gesprek?

Thomas: “Ik ben single. Maar Susan….”

Susan: “Jaaaa, daar hebben we het heel vaak over. Thomas weet alles, maar ik ben niet zo iemand die daar in het openbaar van alles over deelt. Ik zie soms mensen die twee keer aan elkaar gesnuffeld hebben en er al een persbericht uitgooien. Zo ben ik niet, maar ik kan wel zeggen dat ik aan het daten ben, om het zo maar te noemen. Dat is heel erg leuk en fijn.” 

Heb je wel eens Tinder of een andere liefdesapp geïnstalleerd?

Susan: “Nee, het lijkt me heel ongemakkelijk om dat met je bekende hoofd te doen. Maar ik heb natuurlijk wel vrienden en vriendinnen die erop zitten, dus ik ben er een tijdje hevig in geïnteres seerd geweest. Een vriendin van mij die lesbisch is, heeft haar Tinder -account voor mij een keertje omgezet naar een voorkeur voor mannen. Toen heb ik als een malle zitten swipen en af en toe dacht ik wel: zoho, die is leuk! Maar ik wil iemand toch gewoon in het wild ontmoeten. Zo heb ik de man met wie ik nu date ook ontmoet, dus dat kan nog steeds.”

Thomas: “Ik heb ooit Tinder gehad, maar na een tijdje heb ik het weer verwijderd. Ik moet wel zeggen dat ik er goede verhalen over hoor. Een vriend van mij is pas nog heel erg verliefd geworden via Tinder.”

 

Meer lezen? De nieuwste Beau Monde ligt nu in de winkel!