Beau Culinair: Geroosterde broccoli uit de oven

Vandaag op de planning: geroosterde broccoli uit de oven met geroosterde amandelen, rode peper vlokken, knoflook, gerijpte pecorino kaas en tahini crème.

Inspiratie nodig om jezelf als keukenprinses te ontpoppen? Lees dan snel het recept hieronder. Vandaag: Geroosterde broccoli uit de oven. Mmm!

LEES OOK: Beau Culinair: Geroosterde Zalm (simpel maar o zo lekker)

Mooie momenten in het leven vinden plaats aan de eettafel, zeker nu we met z'n allen zo veel mogelijk thuisblijven. Seabourn Chef Anton Egger deelt graag een van zijn heerlijke gerechten uit het Earth & Ocean restaurant, waar gegeten kan worden aan boord van de schepen. Dream now, travel later, haal met deze culinaire inspiratie Seabourn, de top van luxe cruises, in huis. Vandaag op de planning: geroosterde broccoli uit de oven met geroosterde amandelen, rode peper vlokken, knoflook, gerijpte pecorino kaas en tahini crème.

Voor 2 personen

INGREDIËNTEN

Voor de broccoli

– 1 broccoli

– 45 ml/3 eetlepels extra vergine olijfolie

– 3 knoflookteentjes, gesneden

– 1 snufje gedroogde rode pepervlokken

– 1 snufje grof zout

– 25 gram/2 eetlepels geroosterde amandelen, gehalveerd (of gebruik een andere amandel die u prefereert)

– 25 gram/2 eetlepels vers geraspte gerijpte pecorino kaas

Voor de tahini crème

– 35 gram/3 eetlepels tahini pasta

– ½ eetlepel yoghurt

– 5 ml/1 theelepel citroen sap

– 1 snufje gemalen komijn

– 2 knoflookteentjes, gehakt

– 1 snufje grof zout

– 1 snufje verse zwarte peper

BEREIDING

Stap 1 – Oven voorwarmen

1. Verwarm de oven voor op 245 graden Celsius.

Stap 2 – De tahini crème maken

1. Meng in een middelgrote mengkom alle ingrediënten (behalve de yoghurt)

2. Voeg de yoghurt toe en breng op smaak met zout en peper.

3. Laat ongeveer 15 minuten rusten om de smaken toe te voegen en onze tahini crème is klaar.

Stap 3 – De broccoli voorbereiden

1. Snijd de droge, taaie uiteinden van de broccoli stronk weg.

2. Snijd de broccoli in vingerdikke steaks in de lengte met een deel van de stengels; laat ongeveer 10 cm van de stengel zitten.

3. Meng in een grote kom olijfolie, rode peper vlokken, zout en peper en meng goed.

4. Voeg de broccoli stukjes toe en meng ze goed door elkaar.

Stap 4 – De broccoli koken

1. Bekleed een plaat met aluminiumfolie.

2. Sorteer de broccoli, met de gesneden kant naar beneden, op de gevoerde pan of bakplaat, en leg ze een beetje uit elkaar.

3. Rooster de broccoli gedurende 8-10 minuten. Haal de pan uit de oven, draai de broccoli om en strooi de amandelen en de gesneden knoflook gelijkmatig over de pan.

4. Rooster nog 8-10 minuten, of tot de broccoli gelijkmatig bruin en mals is, en de amandelen en knoflook geroosterd en goudkleurig zijn.

Stap 5 – Het gerecht opmaken

1. Breng de broccoli over naar een bord

2. Maak het af met de geraspte pecorino kaas

3. Serveer de tahini crème aan de zijkant

 

Eet smakelijk!

Laatste nieuws