slogan

Beau Culinair: Gwyneths boerenkoolsalade

::

'Kale’ (zoals boerenkool in het Engels heet) is steeds vaker hét ingrediënt voor gezond en lekker eten. Gwyneth Paltrow - queen van clean eating - maakt er deze heerlijke, healthy salade van.

LEES OOK: Beau Culinair: Padthai met gamba's van Jamie Oliver

Voor onderweg • vegan • 2 personen

INGREDIËNTEN

  • 1 el (kikkererwten) misopasta (neem mee van je vakantie in Amerika of shop online)
  • 2 el olijfolie
  • 1 zoete aardappel,
  • in blokjes van 2 cm.
  • middelgrote rode ui,
  • in dunne ringen
  • 1⁄4 tl koosjer zout of
  • zeezoutvlokken
  • 1⁄4 tl geraspte schil van
  • een biologische limoen
  • 40 g babyboerenkool
  • paar takjes koriander,
  • blaadjes losgehaald
  • 40 g pompoenpitten,
  • geroosterd
  • miso-gemberdressing
  • 1 tl sesamzaad

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop in een kom de (kikkererwten) misopasta en olijfolie. Voeg de zoete aardappel toe en schep om tot de blokjes goed zijn bedekt. Spreid ze uit op de bakplaat en rooster ze 20-25 minuten tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn.
  • Meng intussen in een kommetje de uienringen met het zout en de geraspte limoenschil en laat het circa 10 minuten staan.
  • Doe de zoete aardappel als hij nog warm is (maar niet heet) in een slakom en hussel met de babyboerenkool, koriander, pompoenpitten, rode ui en miso-gemberdressing. Strooi er tot slot het sesamzaad over.


Boek

Dit recept komt uit Gwyneths nieuwe kook- boek ‘Eet, reset, heal’; honderd recepten om te herstellen, resetten en weer in balans te komen. De recepten zijn geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor voedsel en voor ‘detoxers’. Kuren die aan bod komen: de Fat Flush, Zware-metalen-detox, Boost je bijnieren, Candida Reset, Healthy Heart en Veg-Friendly Ayurveda.

 

 BEELD: BSR AGENCY, INSTAGRAM