Beau Culinair: Vanille-amandeltaart met dragon en munt

Weer een nieuw recept waar je weer volop van kan genieten.

Waarom nog dromen van een white Christmas als je deze taart op tafel kunt zetten? Het perfecte sluit- en klapstuk van je diner. Ruikend naar vanille, in kerstig rood en groen, bedekt met een zoet sneeuwlaagje. Feest in geuren en kleuren!

LEES OOK: Beau Culinair: Chocolade-stoutbierdonuts met chipotle-stoutbierpraliné

Vanille-amandeltaart met dragon en munt

Voor 8-10 personen

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 330 g fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 225 g ongezouten boter, gesmolten
  • 225 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 180 g amandelmeel
  • 2 theelepels fijngehakte dragonblaadjes
  • 180 ml single cream (of kookroom)
  • 60 g zure room
  • 2 eetlepels poedersuiker, gezeefd, plus extra om te bestuiven
  • handje muntblaadjes, om te decoreren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een diepe ronde taartvorm van 20 cm met bakpapier. Klop de eieren, kristalsuiker, vanille, boter, het bakmeel, amandelmeel en de dragon in een grote kom tot een glad beslag. Schenk in de vorm en zet 60-70 minuten in de oven of tot de cake gaar is (test met een prikker). Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, stort op een taartrooster en laat verder afkoelen.

Klop de single cream, zure room en poedersuiker in de mengkom van een keukenmachine op de hoogste stand tot zich zachte pieken vormen. Snijd met een broodmes de bovenkant van de cake gelijkmatig bij, zodat hij vlak is. Halveer de cake horizontaal. Leg de bovenste helft op een taartplateau of -schaal en bestrijk met het roommengsel. Leg de onderste cakehelft erop. (Het is het mooist als je de bodem van de cake als bovenkant gebruikt. Dan ben je verzekerd van een glad, gelijkmatig, goudbruin oppervlak.) Verdeel de muntblaadjes erover, bestuif met de extra poedersuiker en dien op.

Boek

‘Modern baking’ biedt alles: van gezond bakken tot de echte bakklassiekers. Zoet, hartig en alles daartussenin. Denk aan knapperige koekjes, fudgy brownies, fruitgebak, overdadige chocoladetaarten, romige desserts… Elk thema bevat drie soorten recepten; basis, quick x en fresh & light Zowel het boek als de recepten zijn een lust voor het oog! € 35.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Donna Hay (@donna.hay) op

BEELD: BOEK DONNA HAY, INSTAGRAM

Laatste nieuws