Hotspot aan de Herengracht: Proeflokaal Spingaren

Beloof ons écht goede charcuterie en wij staan binnen vijf minuten voor de deur. 

Beloof ons écht goede charcuterie en wij staan binnen vijf minuten voor de deur. 

Restaurant en proeflokaal Spingaren zit sinds september 2017 in een grachtenpand aan de Herengracht. Van buiten zie je niet bijster veel, maar van binnen word je verwelkomd door een heel grote bar en heel veel planten. Het pand loopt ver door naar achter en er is veel zitruimte inclusief ruimtes voor aparte groepen. De green vibe wordt gemixt met een industrieel interieur (lees: schoolstoeltjes, veel zichtbare pijpleidingen en gloeilampen met snoeren aan elkaar verbonden aan het plafond) en de Beau Monde redactie wordt dan ook aan een tafel voor een gigantische wand met écht mos neergezet. Klaar om wat gerechtjes te proeven. 

Plankje voor allemaal

Charcuterie is bij deze hotspot een gezamenlijke passie. Je kunt een plank bestellen en deze zelf samenstellen. Denk aan droge worst, augurkjes, boerenvarkenspaté, ibericoham, kimchi en pastrami. Beste van alles: 't wordt huisgemaakt, van a tot z . Want Spingaren heeft een eigen worst-fermentatie en rijpingsruimte! Hoewel je je buik rond kunt eten aan de stukjes worst (dat gebeurt bijna automatisch – geloof ons), kun je natuurlijk ook nog gewoon vlezige hoofdgerechten bestellen: schouderbiefstuk, lendesteak, burgers. Om je vingers bij af te likken want het is allemaal even zorgvuldig bereidt.

Vega

Mocht je nu denken: dat vlees wordt me teveel of ik ben vegetariër/vegan, dan kun je hier uiteraard ook gewoon terecht. Sterker nog, groenten hebben ook een prominente plek in dit restaurant. De charcuterieplank kan omgebouwd worden tot groenteplank, waarop je dan onder andere labne, rode biet en vegetarische chorizo kunt verwachten. Onze aanrader binnen de hoofdgerechten is de rode curry met pastinaak – peterseliewortel, aardappel, bataat, pompoen, paksoi en een crunchy stuk papadum erbij, maar ook de soepen (vissoep en aubergine tomaat soep) zijn lekker. 

Foodgasm

De Beau Monde-redactie bestaat bijna volledig uit zoetekauwen (sommigen zijn van het soort ‘eerst naar de desserts kijken op het menu en daarna naar de rest’) en dus zwichten we allemaal voor de laatste gang, een plank met een assortiment van de toetjes van Spingaren. De een stort zich volop op de heerlijke cheesecake met chocoladebodem, de ander geniet met ogen dicht van de crème brûlée van hopjes. Om nog maar niet te spreken van diegenen die een foodgasm krijgen van de ganache taart en de espresso sorbet.

Wij van Beau Monde zijn het er allen over eens: Spingaren is een heerlijke plek als je houdt van veel verschillende hapjes (in het bijzonder charcuterie), plankjes om te delen en chique panden aan de Amsterdamse gracht.

PS: Pregnant ladies hoeven zich niet druk te maken, er is een aparte kaart voor jullie!

@gallery(215)

Laatste nieuws