Indrukwekkend: het lente-menu van dít restaurant waar alle BN’ers komen

Ter viering van de lente komt het Amsterdamse IZAKAYA Asian Kitchen & Bar met een exclusief tijdelijk Hanami-menu.

Ter viering van de lente komt het Amsterdamse IZAKAYA Asian Kitchen & Bar met een exclusief tijdelijk Hanami-menu dat geïnspireerd is door de fijne smaken van de Japanse keuken in de lente. 

Dineren bij dit Amsterdamse restaurant betekent: je mooiste jurk en je torenhoge stiletto's aantrekken. Gezien en gezien worden is 't wel een beetje, maar dat vinden we helemaal niet erg. Zeker niet omdat men bij IZAKAYA weet dat eten niet alleen eten is, zijn alle gerechten als ware kunstwerkjes opgebouwd. Omdat Hanami letterlijk 'het kijken naar bloemen' betekent, zien we deze ook overal terug komen. Inclusief in het interieur van het restaurant.

Extravagant

Het gehele menu bestaat uit verschillende ingrediënten die alleen beschikbaar óf op hun best zijn tijdens Hanami. Een van de extravagant uitziende gerechten is de 'Colorful Hanami Sashima': een ijsbowl waarop sashimi is gepresenteerd. Een absolute topper waarvoor iedereen meteen haar telefoon uit de Chanel-tas trekt om een foto ervan te maken. Onze favorieten  de 'White Asparagus' met Beluga Caviar en de 'Shellfish' die bestaat uit Chili Snow Crab, Scallop Sakura Moro Miso, Langoustine Shiso-Flower en Lobster Filo. Maar geloof ons – het hele menu is het proeven waard. Maar je kunt beter vragen: welke vissoort komt er niet langs? Wij zeggen: laat je gewoon verrassen (en we weten al dat dat geheid gaat lukken).

Je krijgt bij het menu trouwens verschillende sakés om aan te nippen, maar de cocktails en wijnen bij Izakaya (overigens ook het favoriete restaurant van veel BN''ers) zijn ook zeker de moeite waard. Het Hanami-menu kost €99,- per persoon en is er alleen in de maand april. Reserveren kan via [email protected] of geef ze even een belletje.

LEES OOK: Bunkeren of chic peuzelen: 6x gekke voedseltrends

Laatste nieuws