slogan

Kassa! Iedere maand geld overhouden doe je zo

::

Iedere maand wat geld overhouden is wel zo prettig. Zo blijft er meer financiële ruimte over voor uitstapjes, beauty of andere zaken. Maar ja, hoe doe je dat? Wie een te dure lening heeft lopen kan deze het best oversluiten: dit scheelt al snel enkele tientjes per maand.

Historisch lage rente

Het is je misschien niet ontgaan dat de marktrente historisch laag staat. Dit hebben we allemaal te danken aan de ECB (Europese Centrale Bank). De ECB wil de economie stimuleren oftewel dat we meer geld uitgeven. Dit kan alleen door de marktrente omlaag te brengen: zo wordt lenen weer interessant. Voor iedereen met een oude lening is dit goed nieuws. Door over te sluiten laat je de hoge rente achter je en ga je voor de nieuwe lage rente. Op de eindstreep scheelt dit enkele tientjes per maand, maar soms ook meer.

Bespaar ook duizenden euro’s

Het hangt helemaal van je lening af hoeveel je kunt besparen. Sommige oude leningen hebben een rente van 11 - 14%. Tegenwoordig vind je een lening met een rente vanaf 4,1%. Consumenten kunnen zo in totaal honderden tot duizenden euro’s besparen. Daar kun je toch heel wat leuke dingen van doen. Hoe werkt dat, een lening oversluiten? Wist je dat slechts éénderde van de mensen met een lening een vergelijking maakt? Dit betekent dat de meerderheid niet eens naar zijn oude lening omkijkt. Ze betalen maandelijks te veel, terwijl ze dat geld ook in eigen zak kunnen steken. Onwetendheid over het oversluiten van een lening is vaak de boosdoener.

Eigenlijk is het heel eenvoudig: je vergelijkt de verschillende kredietaanbieders met elkaar en vraagt een nieuwe lening aan. Hierbij is het kiezen tussen een persoonlijke lening of doorlopend krediet. De persoonlijke lening heeft de voorkeur, mede door de lagere rente.

Hulp van Frisia Financieringen

Nu kost dat vergelijken en oversluiten de nodige tijd en energie. Bovendien maak je niet altijd een goede deal: ergens anders is het misschien nóg goedkoper. Voor dit probleem biedt Frisia Financieringen de oplossing. Frisia werkt met verschillende kredietaanbieders samen. Wie zijn lening wil oversluiten vraagt online een offerte aan. Vervolgens stuurt Frisia een overzicht met verschillende mogelijkheden. Als consument ga je natuurlijk voor de aanbieder met de laagste rente en de beste voorwaarden.

Wat kost het oversluiten van een lening?

Velen zijn wat huiverig wanneer het om het oversluiten van hun lening gaat. Onzekerheid over hoge kosten of boeterente spelen hier een rol in. Vaak onterecht, want bij veel leningen mag je boetevrij aflossen. Dit doe je in één keer met geld van de nieuwe lening.

Frisia Financieringen is hier vrij transparant in. Ze brengen geen afsluit- of provisiekosten in rekening. What you see is what you get: je betaalt nooit meer dan op de offerte vermeld staat. Bovendien helpt deze bemiddelaar je met het oversluiten van je bestaande lening. Je kan niet helemaal achteroverleunen, maar het bespaart je wel een hoop werk en vooral kopzorgen. Dat is natuurlijk ook heel wat waard.

 

Advertorial