slogan

Op deze zonnige plek kost een huis je maar één euro

::

Heb je altijd al gedroomd van een huisje onder de zon, op een prachtige locatie? Er is een mogelijkheid om jouw dromen uit te laten komen, zonder daar diep voor in de buidel te hoeven tasten.

Op het Italiaanse eiland Sardinië kan je nu een huis voor slechts één euro kopen, al zit er wel één belangrijke voorwaarde aan vast…

Wanneer je erg gehecht bent aan drukte en mensen om je heen, is dit misschien niet per se iets voor jou. In het Italiaanse dorpje wonen slechts 1200 mensen, waarvan er steeds meer vertrekken. De werkgelegenheid is er namelijk nihil en vooral de jongeren zoeken dan ook liever de grote stad op. Met als gevolg dat er veel woningen vrij komen te staan, waar ze duidelijk niet beter van worden.

De meeste huizen hebben dan ook een flinke opknapbeurt nodig, waardoor er een belangrijke voorwaarde aan het kopen van een huis zit. Je mag het huis voor één euro kopen, als jij ervoor zorgt dat het binnen drie jaar volledig wordt gerestaureerd en weer bewoonbaar is. Trommel je vriendinnen of familie dus maar op, want wat extra hulp kan je hierbij zeker gebruiken. 

Er zijn tot nu toe zeven huizen verkocht, waarvan er een paar al helemaal opgeknapt zijn. Mocht je dus handig zijn en zin hebben in een nieuw project? Dan is dit een kans die je zeker niet aan je voorbij kunt laten gaan. 

BRON: MARIE CLAIRE