slogan

WIN: Wiens hand zou jij stevig vast willen pakken deze feestdagen?

::

Het is wetenschappelijk bewezen dat huid op huidcontact belangrijk is. Al vanaf het moment van je geboorte. Het geeft je gevoel van liefde. Met bovenstaande video voor 'Sanex Touch' wil Sanex laten zien hoe belangrijk een aanraking kan zijn.

Iets simpels als het vasthouden van een hand kan al een reactie in je hersenen oproepen. Dit gebeurt door het stofje oxytocine. Deze stof speelt een belangrijke rol in de relatie tussen jou en je moeder, bij vriendschappen en romantische interacties. In de volksmond wordt dit ook wel het knuffelhormoon genoemd.

De kracht van aanraken

© #SanexTouch

Een aanraking is een primaire manier van affectie. En een ‘touch’ heeft zoveel voordelen. Denk aan:

  • Een liefdevolle aanraking, zoals een knuffel, versterkt je immuunsysteem;
  • Het maakt je geduldiger;
  • Geeft je meer zelfvertrouwen;
  • Maakt je gelukkiger;
  • Zegt meer dan woorden;
  • Balanceert je zenuwstelsel’;
  • En is een duidelijke uiting van liefde en steun.

Dus waar wacht je nog op?

© Giphy

A touch a day, keeps the doctor away

Een aanraking geeft je een gevoel van bescherming, zekerheid en kracht. En hoe dichter de persoon die je aanraakt bij je staat (op emotioneel vlak), hoe meer kracht, bescherming en zekerheid je hier uit kunt putten. Weet je nog, hoe je als klein guppie de hand van je vader of moeder pakte? En hoe je je dan voelde? 

© Giphy

Je kon de hele wereld aan.

#SanexTouch

Maar je ouders heb je niet altijd om je heen. Je groeit op, krijgt je eigen plekje en daarbij ook weer nieuwe handen om vast te houden. Wiens hand zou jij stevig vast willen pakken deze feestdagen? Plaats een warme foto op Instagram met de hashtags #SanexTouch en #beaumonde en maak kans op mooie prijzen, zoals:.

  • Wellness Voucher t.w.v. €100 te besteden op 28 verschillende locaties in Nederland.
  • Sanex Verwenpakket, boordevol Sanex producten en leuke extra's. Zo kom jij de winter wel door!

Tip: zorg er wel voor dat je Instagram profiel op openbaar staat zodat wij je foto terug kunnen vinden ;)

Beau Monde redacteur Anouk trapt af…

Zusjes

“Ik weet nog goed ons eerste nieuwe huis. De oudjes druk aan de klus en mijn zusje en ik stonden vooral in de weg. Dan weer omdat we verstoppertje speelden in de kasten (niks leukers voor een kind dan een boel lege kasten), dan weer omdat we wilden helpen met schoonmaken, klussen of verven. Maar op een gegeven moment waren we dat verstoppertje spelen natuurlijk zat. En het feit wilde dat mijn ouders de kasten ook weer aardig vol hadden gestopt. Hetgeen verstoppertje spelen natuurlijk een beetje onmogelijk maakt. Dus ons speelveld moest zich verplaatsen naar buiten.”

“In de straat waren al wat kinderen bezig met wat paaltjes, een bal en dat zag er wel gezellig uit. Maar ja, ik kende die kids niet. En zo maar vragen ‘aan vreemden’ om mee te mogen doen, dat durfde ik eigenlijk niet. Gelukkig was ik met mijn zusje. Die twijfelde geen moment, pakte mijn mand, en sleurde mij mee naar de straat. Bijna 3 jaar jonger en zoveel meer lef... Dankzij haar maakte ik kennis met - nu nog steeds - twee van mijn beste vriendinnen. Wat een vertrouwen gaf dat kleine handje.”

“Maar goed, kleine meisjes worden groot. En dan sta je op ineens zo’n 30 jaar later op de bruiloft van dat kleine meisje. En mag (lees: moet) ze jouw handje loslaten, ze heeft nieuwe handen om vast te houden, om te leiden. En mijn wens aan haar: dat ze af en toe nog eens denkt aan dat kleine stoere meisje met die blonde staartjes. Dat haar grote zus met haar kleine handjes trots en onbevreesd de wereld liet zien, haar zus mee op sleeptouw nam en dat nu met haar liefde van haar leven mag gaan doen.”

Meer info: Sanex.nl

Lees ook: