slogan

5 x prinses Mabel, fabulous fashionista

::

Prinses Mabel (49) is vandaag jarig. En dat vieren we met haar mooiste foto's van het afgelopen jaar.

Eerst een echt prinsessenmoment. Mabel was in mei met een groot deel van de koninklijke familie in Oslo voor de verjaardagsfestiviteiten van koning Harald en koningin Sonja die allebei tachtig werden. Voor deze zeer koninklijke partij droeg ze een beeldige tweedelige Viktor & Rolf, compleet met trademark strik en het parelknoopdiadeem van de Oranjes. Very Her Royal Highness!  

Funky & hip

© BSR Agency

De volgende dag droeg Mabel voor het staatsbanket een hippe Nikkie Plessen, die wat meer haar funky smaak weerspiegelde. Enig om te zien hoe goed ze het met haar schoonmoeder prinses Beatrix kan vinden, die er duidelijk van alles van vond dat Mabel niet onder de paraplu wilde. Het komt niet heel vaak voor dat Mabel bij dit soort events van de partij is, ze brengt het grootste deel van het jaar met haar dochters Zaria en Luana door in Londen, waar ze buitengewoon leuk (4 etages en de grootste tuin van de stad, op die van Buckingham Palace na, volgens het AD) woont in de wijk Hammersmith. Beatrix logeert daar regelmatig en gezien de ruimte die Mabel heeft, lopen ze elkaar er niet voor de voeten.

Goede band

© Robin Utrecht / ANP

De dames hadden ook in april al dikke pret, toen prinses Mabel en prinses Beatrix samen uitrukten voorde de uitreiking van de derde Prins Friso Ingenieursprijs op de TU Delft. Mabel droeg een  donkerblauw met zwarte jurk van Self Portrait (met dank aan Modekoningin Maxima) en bewees maar weer eens dat niets zo chic staat als fraai opgestoken haar (take note, Máxima).

Lieve familie

© ANP

Mabel was in december bij de uitreiking van de Prins Claus Prijzen in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Omdat alle Oranjes de nagedachtenis van de geliefde Claus op handen dragen is dit altijd een warme, vrij intieme aangelegenheid. En het hot pink stond haar geweldig.

Cool keynote

© ANP

Prinses Mabel gaf de keynote speech op het Top 100 event van het maandblad Opzij, tijdens de bekendmaking van de invloedrijkste vrouw van 2016. En had met één zin meteen de onverdeelde aandacht van het publiek. "Ik wil jullie graag vragen hoe je trouwdag was'', zegt de prinses, op dat moment op de dag af twee weken voordat ze 12,5 jaar getrouwd zou zijn met prins Friso. Hij overleed in de zomer van 2013 op paleis Huis ten Bosch aan het hersenletsel dat hij opliep bij de lawine in Lech. De insteek was om een bruggetje te maken naar landen waar niet uit liefde wordt getrouwd, om het over haar stichting 'Girls, Not Brides' te kunnen hebben. Maar toch: adembenemend.

 

Lees ook:

 

Openingsbeeld © BSR Agency