slogan

Column Ella: "Naamgenoot, ik reken op je"

::

Over een maand is er weer eentje: een royal wedding. Niet te opgewonden raken, het gaat om de 50ste in de Engelse troonopvolging, maar toch: Lady Gabriella ‘Ella’ Windsor trouwt met Thomas Kingston in St. George’s Chapel.

Snobby

Receptie in Windsor Castle, feest in Frogmore House. Zeg maar: net als de Sussex’jes en prinses Eugenie en Jack, maar dan chic. Want: ‘entre nous’. Ik ben dol op snobby Ella, omdat ze kaarsrecht achter al haar afkeuring van al te informele familiariteit staat. Als enige dochter van prins Michael van Kent (een volle neef van de Queen) groeide ze op met alle tradities van de Windsors én de Europese aristozwier van haar moeder, die meent meer blauw bloed te hebben dan alle Windsors bij elkaar. ‘Milady’ hangt aan normen en waarden en kan enige reserve waarderen, wat ik persoonlijk een verademing vind na al die leeglopende prinsen en prinsessen. Ze gebruikt haar titel niet, maar verschijnt hooguit bij Trooping The Colour op het balkon van Buckingham Palace waar ze statig aan de zijkant staat.

Connecties

Met haar connecties had Gabriella kunnen binnenlopen als socialite. In plaats daarvan werkt ze voor de kost en studeerde daarvoor vlijtig. In Oxford haalde ze haar master in filosofie en sociale antropologie, op Brown University maakte ze zich intens impopulair met een snijdend essay over het aanstootgevende gedrag van haar medestudenten. Die maakten zich volgens haar schuldig aan “alcoholmisbruik, drugsgebruik, seksuele uitspattingen en all-round bad behaviour”. Een béétje krom, gezien het feit dat ze zelf drie jaar lang alles behalve braaf zoende met Aatish Taseer (bijnaam: Captain Condom, vanwege zijn safe sekspromotie), die later verrukkelijk onchic uit de school klapte over hun ‘surrealistische jaren’ in Kensington Palace, waar de Kents wonen. “We zwommen naakt in het zwembad van de Queen in Buckingham Palace, we gebruikten XTC in Windsor Castle,” aldus Taseer. “Ooit vlogen we commercieel met de royals, van de andere passagiers gescheiden door middel van een fluwelen koord. Vliegen met de royals betekende vliegen met easy Jet. Ze zaten op de tweede rij in economy.”

Wedding

Ella’s huidige verloofde Tom Kingston, financieel analist bij Voltan Capital Management, is helaas uiterst discreet, zodat er van hem geen ontboezemingen te verwachten vallen. Wel een zeer chique bruiloft, want Gabriella is het type dat zal laten zien hoe het heurt, na al dat moderne gedoe van die Amerikaanse en de persoonlijke aanpak van prinses Eugenie. Ik gok op een bruidsjurk van Stewart Parvin, de Kent Festoon Tiara, een van traditie doordrenkte ceremonie en prins Michael als kloon van de laatste tsaar. En alsjeblieft, lieve Kents, een fotograaf om het allemaal vast te leggen, want dit wordt - op een potentieel jawoord van prinses Beatrice van York na - een Windsor Wedding waar we minimaal tien jaar op zullen moeten teren. Naamgenoot, ik reken op je.