slogan

Dit is het favoriete accessoire van de Queen

::

Het beschermt het koninklijke kapsel tegen het wispelturige Britse weer en het is nog fashionable ook: maak kennis met de sjaaltjescollectie van de Queen.

Hare Majesteit heeft nog nooit een zijden sjaaltje gezien dat haar niet beviel. Ze bezit ze in alle kleuren, met jachttaferelen, zeilschepen en Griekse goden erop.

Het ligt een beetje aan de rest van haar kleding of ze er met een hoofddoekje uitziet als het staatshoofd of als een volksvrouw uit 'Coronation Street' (kijk haar hier eens lekker de Hulk imiteren!).

Feit is dat ze er vaak op terug valt, bij sportieve events en soms zelfs tijdens staatsbezoeken.

Ze heeft ze in alle soorten en maten, maar het grootste deel van haar sjaaltjes bestaat toch uit klassieke carrés Van Hermés, altijd losjes onder de kin geknoopt.  

De eerste prijs bij een menwedstrijd winnen is leuk en aardig, maar het zijn toch de hoofddoekjes die het hier helemaal afmaken bij prinses Elizabeth en prinses Margaret eind jaren veertig.

De sjaal-als-hoofddoek-look is ook favoriet bij treinmomenten, of die zich nu in 1951 afspelen…

…of in 2016.

Het op één na beste royal accessoire is natuurlijk een hondje, in dit geval een van de royal dorgi's die zich lijdzaam laat afvoeren.

Pretty in pink met een poncho en een sjaaltje dat wel eens van Pucci zou kunnen zijn, eind jaren zeventig.

In 2005 stond het paardenmeisje buitengewoon vrolijk te kijken naar haar paard March Past II die het uitstekend deed bij de Royal Windsor Horse Show. Wat natuurlijk een béétje een thuiswedstijd is.

Dit is Elizabeths cruise-look. Ter ere van de 60ste verjaardag van prinses Anne voeren de Windsors voor de Schotse kust met de Hebridean Princess om in Scrabster Harbour even aan de wal te gaan.

Bij een bezoek aan de Sjeik Zayed Moskee in Abu Dhabi beschikte Hare Majesteit over een leuk alternatief.

Stralend wit bij een bezoek aan Edinburg 2016, waar ze een lichtbaken zou ontsteken ter ere van haar eigen 90ste verjaardag. Dat getuigt dan wel weer van humor, om op zo'n moment zelf óók een beetje op te lichten. 

 

Foto's © Getty Images, ANP, BSR Agency