slogan

Elia van Albanië: het leuke leven van een B-prinses

::

Wat te doen als je alleen in naam prinses van Albanië bent? Elia Zaharia Zogu – ze wordt vandaag 36 – zit niet bij de pakken neer en maakt er het beste van.

Actrice en zangeres Elia Zaharia trouwde in 2016 met prins Leka. Die zou, als de geschiedenis anders was gelopen, nu koning van Albanië zijn geweest. Nu is hij als eeuwig kroonprins-zonder-monarchie druk met diplomatieke zaken en goede doelen.

Elia leerde hem rond 2003 kennen toen ze allebei studeerden in Parijs. Ze verloofden zich in 2010 en Elia fungeerde vanaf dat moment al als onbezoldigd kroonprinses..

...en trouwde twee jaar geleden zoals gezegd met hem.

Sindsdien heeft ze echt het beste van twee werelden: aan de ene kant kan ze gewoon werken als actrice en presentator, aan de andere kant komt ze leuk in paleizen over de vloer.

Afgezette Europese koningshuizen onderhouden samen een ijzersterk netwerk waarmee ze voorkomen dat ze helemaal in de vergetelheid raken. Dus, hoe zag Elia's jaar als royal glamourgirl eruit?   

Ze promoot Albanië met mooie plaatjes…

… en desgewenst ook in klederdracht, zoals hier in Rugova.

Er zijn leuke ontmoetingen met regerende royals, zoals prins Albert van Monaco…

…waardoor het net een echt staatsbezoekje lijkt.  

Elia is actrice en binnenkort te bewonderen in een stuk over familieperikelen…

… en draagt regelmatig prinsessenjurken, zij het dan meestal als presentator.

Sterkste staaltje onbezoldigd prinsessendom: Elia was met haar man bij de inauguratie van de Royal Academy, een nieuwe filantropische organisatie waaraan vijftien (voorheen) koninklijke families meewerken.

De grootste inhuldiging was in het Emerald Kempinski Palace in Dubai. Zo kunnen ze onderling toch nog eens leuk 'royaltje spelen' in een passende entourage.

 

Foto's © HKH Elia van Albanië / Facebook