slogan

'Huwelijk prins Harry en Meghan gaat zorgen voor economische boost'

::

Na de brexit kan het Verenigd Koninkrijk nu rekenen op een economische meevaller. Het aangekondigde huwelijk van prins Harry en Meghan Markle gaat volgens deskundigen van het consultancybureau Brand Finance voor een toename van inkomsten van ruim een half miljard pond (bijna 570 miljoen euro) zorgen. 

Geluksvogels 

Omdat het huwelijk meer toeristen naar het Verenigd Koninkrijk trekt en mensen waarschijnlijk spullen zullen kopen waarmee Meghan ooit is gezien, wordt voorspeld dat voornamelijk de horeca en de toeristische sector van een stijging van inkomsten zullen profiteren. Die snelle verkoop van Meghan producten wordt trouwens het 'Meghan Effect' genoemd.

Hertogin Kate kreeg ook al zo'n effect naar zich vernoemd, toen zij in 2011 met prins William ging trouwen leverden de 'Kate producten' jaarlijks zo'n 200 miljoen pond op. Tijdens het huwelijk van prins William en zijn vrouw Kate kwamen er namelijk ongeveer 800.000 toeristen naar Engeland.

Huwelijksjubileum 

Ook de souvenirwinkels kunnen rekenen op een goed jaar. Harry en Meghan hebben het Verenigd Koninkrijk weer in een goed daglicht gezet na alle negativiteit rond de brexit. Bij het diamanten huwelijksjubileum van koningin Elizabeth en prins Philip was de extra omzet maar liefst 442 miljoen euro, en er wordt verwacht dat we daar bij de aanstaande koninklijke bruiloft nog ruim een miljoen euro op mogen tellen. 

LEES OOK: Meghan Markle deelt unieke familiefoto's

BRON: NOS, BEELD: GETTY