slogan

Je kunt nu een huis kopen van Willem-Alexander!

::

Aan de Rijksstraatweg in Wassenaar staat voor € 150.000 een huis te koop op Landgoed De Horsten. Wél jaarlijks minimaal 7000 euro erfpacht aftikken aan Zijne Majesteit.

'Zeer charmant (dat is makelaars voor: 'Het is een opknappertje') vrijstaand huis (Rijksmonument) gelegen op het Koninklijke Landgoederen 'de Horsten', ' zo meldt Funda, 'Gebruiksoppervlakte circa 122 m².'

'Deze voormalige 'dienstwoning' heeft gefungeerd als portierswoning van Raaphorst en is met de entree gericht naar de Rijksstraatweg.'

Aan de achterzijde is er alle privacy en een fantastisch weids uitzicht in het groen. Perceel: circa: 650 m².

'Het huis is bereikbaar via de ingang van landgoed De Horsten aan de Papeweg te Wassenaar.' En we zullen deze zolderkamer ook maar 'charmant' noemen. Vintage, misschien? Met een vleugje retro? 

Die 150.000 euro is natuurlijk een schijntje voor 'vrijstaand in de Randstand in het groen'. Maar zoals gezegd komt daar nog wel de erfpacht bij: 'Bij aanvang € 7.000,- per jaar, jaarlijks te indexeren'.

Landgoed De Horsten is sinds 2017 eigendom van koning Willem-Alexander. Zijn neven prins Floris en prins Pieter Christiaan hebben het 'eeuwigdurend recht van erfpacht en opstal' gekregen van de boerderijen Raaphorst en Horstlaan, dus als die horrorburen blijken te zijn, kom je er niet van af.

Villa Eikenhorst, waar het Koninklijk Gezin jarenlang woonde, staat momenteel leeg, maar van dit huisje (de badkamer durft de makelaar niet te laten zien) is best iets te maken. Wie biedt? 

 

Foto's © RVD, NassauHuis Makelaardij en met dank aan PPE Agency