slogan

Koningin Letizia beeldig in blauw met bling

::

Koningin Letizia liep op de tweede dag van het staatsbezoek van Spanje aan Engeland een volmaakt fashion parcours en bleek ook de Spaanse Bloementiara mee te hebben genomen.

De Bloementiara van Mellerio is een persoonlijke favoriet van Letizia: niet heel groot of zwaar en het zwierige ontwerp maakt haar wat strenge uitstraling zachter. De oorhangers die ze er bij droeg dwongen bewondering voor haar oorlellen af: dit is serieuze bling en niet bepaald subtiel. En misschien een béétje teveel van het goede.

© ANP

Maar vooruit – het is een staatsbezoek en er moest iets tegenover prinses Anne staan, die ook flink in de schatkamer was gedoken. De Princess Royal droeg haar eigen Festoon Tiara die ze in 1973 kreeg van de World Wide Shipping Group toen ze een van hun schepen doopte: leuk relatiegeschenk!

© Getty Images 

Anne liet ook nog even zien hoe je een diepe reverence maakt voor iemand die hoger in de royal hiërarchie staat, #protocol.

© ANP

Voor het staatsbanket (alweer eentje…) in de Guildhall van Londen, op uitnodiging van de Lord Mayor van Londen, droeg Letizia een donkerblauwe japon.

© ANP

Eerder op de dag bezochten koning Felipe en Letizia samen met prins Harry Westminster Abbey, waar Felipe een krans legde bij het graf van de Onbekende Soldaat.   

© ANP

Letizia droeg een beeldig gebloemde rok van Carolina Herrera en een zedige Felipe Varela blouse die wat meer haar eigen smaak is dan het gele ensemble van gisteren. De combinatie dook in 2015 voor het eerst op en is sindsdien al vier keer te zien geweest, steeds met ander haar maar wel dezelfde schoenen. De oorbellen leende ze van haar schoonmoeder, koningin Sofia. 

Lees ook: 

 

Openingsbeeld © ANP, kleding Letizia via Queen Letizia's Style