slogan

Lichting jonge royals gaat naar school

::

Niet alleen de vakantie, maar ook het onbevangen vrije leven zit erop voor vier jonge royals, die allemaal leerplichtig zijn geworden.

De eerste is prinses Athena, de vijfjarige dochter van prins Joachim en prinses Marie van Denemarken. Zij gaat vandaag voor het eerst naar privéschool Sct. Joseph Sisters in Ordrup waar ook haar broer prins Henrik naartoe gaat. Ze staat hier rechts te keten met haar nichtje en BFF, prinses Josephine. De eerste schooldag stelt overigens niets voor: het gaat om een beetje kennismaken en de klas verkennen, het echte werk begint maandag pas.  

© HRH Princess Marie of Denmark

Update: prinses Marie fotografeerde Athena met haar vader op haar eerste schooldag. Het prinsesje lijkt er zin in te hebben! 

Jo & Vince

Ook Josephine en haar broer Vincent, de jongste kinderen van de Deense kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, schuiven de schoolbanken in. De tweeling van zes gaat op 15 augustus naar de openbare Tranegård school in Hellerup. Hun oudere broer en zus, prins Christian en prinses Isabella, zitten al op deze school, dus dat scheelt gedoe met transport, beveiliging en ouderavonden. Aan deze foto's is goed te zien hoe de verhoudingen zijn binnen dit dynamische duo. 

George

En tenslotte begint prins George van Cambridge (4) op 7 september aan zijn schoolbestaan op Thomas's Battersea. Net als de anderen van zijn lichting deed hij al enige ervaring op in een preschoolklas, maar voor hem zal de overgang het grootst zijn. Niet alleen komt hij op een grote school terecht waar hij een uniform aan moet, hij begint er ook in zijn eentje en kent er bovendien niemand, omdat hij net is verhuisd van Norfolk naar Londen. Dan ook nog aanstaande koning zijn en de nodige fotografen kunnen verwachten (op die laatste is hij al helemaal niet dol) lijkt het voor hem een pittig momentje te zullen maken. Al zal zijn inner Cool Brittania het ongetwijfeld winnen, hij heeft al wat geoefend op nonchalant staan. 

En Estelle?

Opvallend is dat één jonge royal in deze categorie nog even mag kleuteren. Prinses Estelle van Zweden (5) ging voor de zomer naar kleuterschool Lilla Kvikkjokk op het eiland Djurgården. Verwacht wordt dat ze dit najaar begint aan één jaar förskoleklass (een voorbereiding op echt les krijgen) voor ze pas op haar zevende leerplichtig wordt.

Lees ook: 

 

Openingsbeeld © BSR Agency