slogan

Ooit werd prinses Anne bijna gekidnapt

::

Het scheelde weinig of prinses Anne was in 1974 gekidnapt. Held Ronnie Russell redde haar leven en de Queen bedankte 'm met een hypotheek. "Ik bedank je niet als koningin, maar als moeder."

LEES OOK: Grappig: Prinses Anne krijgt standje van Queen

Ronnie Russell (72) werd meerdere malen beschoten tijdens een poging om de prinses te redden. Ian Ball probeerde de Princess Royal te gijzelen. Laatstgenoemde had de auto van de prinses met zijn eigen auto geblokkeerd en voerde een paar schoten door de achterruit af. Gelukkig waren Anne en toenmalig echtgenoot, Mark Philips, ongedeerd tijdens de nachtelijke hinderlaag. Maar Anne's persoonlijke detective, chauffeur, een politieagent en een journalist werden allemaal neerschoten door Ball, die gewapend was met twee revolvers. 

Ronnie (toen 28), een voormalig bokser, was destijds op weg naar Kent toen hij het incident zag gebeuren en hij snelde zich naar Anne. Wat hij deed? "Ik heb de ontvoerder twee keer geslagen, hij probeerde prinses Anne uit haar auto te slepen terwijl haar man haar tegenhield. Hij draaide zich om naar mij en schoot op me. En toen stond hij daar maar met zijn pistool, een beetje naar me te staren. Ik sloeg hem opnieuw, zo hard als ik kon. Als hij een boom was geweest, zou hij omgevallen zijn." 

Voor zijn heldendaad werd Ronnie beloond met een medaille. "Ik ben zo trots en vereerd dat ik zoiets heb gedaan."

 

BRON: DAILY MAIL, BEELD: BSR AGENCY