slogan

Oranjes juichen voor leeuwinnen WEURO 2017

::

Officieel hebben ze al vakantie, maar koning Willem-Alexander en koningin Máxima zaten toch op de tribune tijdens de openingswedstrijd van WEURO2017, het EK voetbal vrouwen.

De Nederlandse leeuwinnen speelden tegen Noorwegen, de wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Nederland. En daar was het koninklijk paar zo blij mee, dat ze zich onmiddellijk in de kleedkamers meldden: 

Het Europees Kampioenschap voor vrouwen (UEFA Women’s EURO 2017) wordt georganiseerd namens de Europese voetbalbond UEFA. Nederland organiseert voor de eerste keer dit toernooi, dat met zestien deelnemers het grootste EK voetbal voor vrouwen is tot nu toe.

© Remko de Waal / ANP

Naast Utrecht worden ook in Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam en Tilburg wedstrijden gespeeld. Het Nederlands elftal speelt op 20 juli tegen Denemarken en op 24 juli tegen België. De finale van het EK Voetbal voor vrouwen wordt gespeeld op zondag 6 augustus in Enschede.

© Remko de Waal / ANP

Morgen zijn de koning en koningin ook nog aanwezig bij de ingebruikname van het Nationaal Monument MH17 voor de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Het eerstvolgende agendapunt van de Oranjes is op 20 augustus het begin van het nieuwe schooljaar voor hun dochters en op 24 augustus het eerste werkbezoek. In de tussentijd hebben ze dus écht vakantie, al houdt de koning wel contact met Den Haag over lopende zaken, waaronder de formatie.  

Lees ook: 

 

Openingsbeeld © Remko de Waal / ANP