slogan

Prinses Caroline: 'Ik was de kwaaie op de bruiloft van Albert'

::

Dat prinses Caroline van Hannover en Monaco (61) vrijwel nooit interviews geeft, maakt haar medewerking aan een boek over haar broer, prins Albert, nóg specialer.

Albert wordt op 14 maart zestig jaar, waar het boek 'Albert II de Monaco, l'homme et le prince' (uitgeverij Fayard) aan wordt gewijd. Daarvan is inmiddels een fragment vrijgegeven, waarin prinses Caroline uit de school klapt over de bruiloft van haar broertje met Charlene Wittstock.

Het beeld was altijd dat Caroline - hier bij het burgerlijk huwelijk - het huwelijk niet zo zag zitten, uit het boek blijkt juist dat ze Charlene heel lief heeft geholpen grenzen te stellen voor de al te opdringerige entourage van het stel, in de aanloop naar de bruiloft.   

"Het leek destijds wel een aflevering van Monaco Fever," zegt Caroline "Iedereen wilde meedoen, iedereen wilde een rol spelen. "Met Charlene konden we allemaal lachen, maar soms raakten Albert en zij verdwaald in alle turbulentie, omdat ze niemand wilden beledigen. Voor mij stond er minder op het spel. Dus heb ik gezegd: ik zoek die-en-die wel thuis op en zal uitleggen dat waar hij om vraagt niet mogelijk is. Zo kunnen jullie aardig en vriendelijk blijven, ik zal de kwaaie pier wel zijn."

Caroline omschrijft de festiviteiten als een 'hoofdpijndossier': "Het betrof alle aspecten van de organisatie van het evenement...

...er waren zelfs mensen die voor hen wilden beslissen over de vorm van de bruidstaart. Er moest zoveel onderhandeld worden, mijn schoonzusje durfde bijna niets meer te zeggen uit angst mensen te krenken of op lange tenen te trappen. Dus dat heb ik voor hen gedaan. Onderling hadden we het overigens leuk." We kunnen niet wachten op de rest van het boek! 

 

Openingsfoto's © Getty Images, Bron: Pure People / Point de Vue