slogan

Selamat siang! Máxima in Indonesië

::

Op de terugweg vanuit Zuid-Korea naar Nederland, maakt koningin Máxima een tussenstop in Indonesië in haar VN-rol als pleitbezorger van ‘financiële diensten voor iedereen’.

Hare Majesteit begon vanmorgen op Sumatra met een bezoek aan de provincie Lampung, waar ze kleine boerenbedrijven bezocht. Daar besprak ze programma's die de plattelandsbevolking betere toegang geven tot financiële diensten, hoe die in de praktijk uitpakken, en wat nog meer kan worden gedaan om met name de boeren te helpen.

Ze had een momentje met een schattig jongetje zonder dat het 'Children of the Corn' werd..

...en ze aaide er een nieuwsgierige koe. All in a day's work, mensen. 

Na de sneakers van gisteren kon koningin Máxima vandaag gewoon lekker op slippers aan het werk, wat na haar indrukwekkende hoge hakken-game van vorige week een verademing moet zijn. We zien Willem-Alexander ook altijd met losse mappen lopen, zouden de schatten geen tas hebben? Misschien een leuk cadeautje voor Koningsdag? 

Haar bezoek bleef niet onopgemerkt bij de plaatselijke bevolking...

... maar ze bleef toch als vertrouwd bij de les en grutte belangstellend in de mais tijdens een bezoek aan Vasham, een sociale onderneming gericht op de ontwikkeling van kleine boerenbedrijven.

Morgen staat onder andere een ontmoeting met de president Joko Widodo op de agenda. Die wil dat in 2019 maar liefst 75 procent van de bevolking toegang heeft tot financiële diensten, zoals de mogelijkheid om te sparen, lenen en geld over te maken. Máxima bezocht Indonesië in haar VN-functie ook al in 2012 en 2016.

 

Foto’s © Robin Utrecht / ANP