slogan

Vakantie voor de Zweedse royals

::

Met de traditionele fotosessie bij zomerresidentie Solliden en een rondje langs het publiek is de zomervakantie van de Zweedse royals begonnen.

Het gezelschap was select, slechts kroonprinses Victoria en haar gezin en koning Carl Gustaf en koningin Silvia poseerden voor de pers. De rest van de familie lag vermoedelijk nog bij te komen van de festiviteiten rond Victoria's 40ste verjaardag die uitbundig en op diverse locaties is gevierd.  

© Getty Images

Silvia, Victoria en Estelle hadden hun styling beeldig op elkaar afgestemd in zomers wit en blauw. De kroonprinses droeg een Camilla Thulin die speciaal voor haar was gemaakt, kleine Oscar deed ook mee met de kleuren du jour.

© Getty Images

Al had het prinsje meer interesse voor de borders en de gravel op de oprijlaan dan voor de verzamelde onderdanen.

© Getty Images

Zijn moeder verzocht hem vriendelijk om even mee te doen...

© Getty Images

... waar de hertog van Skåne (1) uiteindelijk met frisse tegenzin gehoor aan gaf. 

© Getty Images

En even later toonde Zijne Koninklijke Hoogheid een professionele wuif, zodat het nu al goed zit met de #corebusiness.  

© Getty Images

Prins Daniel bewees intussen zeer bedreven te zijn in het aanpakken en afvoeren van geschenken voor zijn vrouw. Het doet allemaal een béétje denken aan het oude Nederlandse defilé op Soestdijk, toen Juliana nog koningin was. 

© Getty Images

Hoe de Zwoyals hun vakantie doorbrengen is niet bekend. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia combineren hun verblijf in Solliden vaak met een paar weken in Zuid-Frankrijk, waar ze in Saint Maxime een vakantiehuis aan zee hebben. Vooralsnog staan er eerst echter nog een paar afspraken in Duitsland in de agenda, waar ze in München en Neurenberg optredens bijwonen. Daarna zijn ze vrij tot 11 augustus.

© Getty Images

Kroonprinses Victoria en prins Daniel hebben op het terrein van Solliden een eigen vakantiehuis aan het water waar ze erg graag zijn. Soms gaan ze ook een weekje naar het zuiden, maar gezien het feit dat ze eerder dit jaar al van een lange vakantie in Amerika genoten, zou het ook best kunnen dat ze kiezen voor een Zweedse zomer in eigen land. Prins Daniels eerste werkbezoek is op 25 augustus, Victoria gaat op 28 augustus weer aan het werk. Estelle is nog niet leerplichtig, die mag nog een jaartje spelend leren op de pre-school.  

Lees ook: 

Openingsbeeld © Getty Images