Voor één keer eten als een kasteelvrouwe

Je hoeft geen ruisende rok aan, maar het mág natuurlijk wel.

Benieuwd wat de adel eeuwen geleden at? Dan kun je in maart terecht op Kasteel Amerongen, voor een speciaal kasteelkeuken-arrangement  

Restaurant Bentinck in Amerongen organiseert in maart onder de titel 'Uit de kasteelkeuken' een serie historische diners waarvan het menu is samengesteld door culinair publiciste Janny van der Heijden en chef-kok Tommy Janssen.

De basis voor het menu vormen de 17e- en 18e-eeuwse huishoudboekjes van Kasteel Amerongen, die door het 'Heel Holland bakt' jurylid en de chef zijn bestudeerd en zijn vertaald naar hedendaagse gerechten. Voor alle duidelijkheid: het is geen verkleedfeest, maar een historisch culinaire avond.

De huishoudboekjes kwamen in beeld bij de samenstelling van de tentoonstelling 'Sterke vrouwen op Kasteel Amerongen' in 2016. Ze bleken een bron van informatie over wat men op het kasteel at en waar het werd ingekocht. Eigenaar van restaurant Bentinck Peter-Paul Swijnenburg: “Janny van der Heijden en onze chef Tommy Janssen bestudeerden de menu's en hebben receptuur van toen doorontwikkeld naar aantrekkelijke hedendaagse gerechten. Bij het menu serveren we optioneel een aantal dranken, waarvan de keuze eveneens historisch is bepaald."

Het arrangement 'Uit de kasteelkeuken' is te reserveren op 9, 10, 16, 17, 22 en 23 maart. De prijs bedraagt 79 euro per persoon, inclusief aperitief, amuses, een 5-gangenmenu en een menuboekje. Overige dranken zijn exclusief. Meer informatie is te vinden bij Restaurant Bentinck

 

Foto © Marie Antoinette 2006 Bron: Nieuwsblad De Kaap

Laatste nieuws