slogan

Voor je lijstje: kerstcadeaus van de Queen!

::

Nog op zoek naar originele cadeautjes? De webshop van Buckingham Palace is een ware schatkamer vol utterly Engelse vondsten, voor jezelf óf de royalista in je leven.

Geurkaarsen, koekblikken, kroontjes voor in de boom, handcrème, theedoeken – je kunt het zo gek niet bedenken of Buckinham Palace heeft het voor je

Neem deze gezellige corgi-sleutelhanger met faux hermelijn (12,95 pond), ook verkrijgbaar in kleiner formaat en verguld.

Een enkel parelsnoer met parels kost 350 pond, maar voor 150 pond heb je al het Coronation collier, om vorstelijk mee aan je eigen staatsbanket te schuiven.

Wil je het graag zo Windsor mogelijk houden, dan zit je goed met een broche. De Queen is er dol op en de replica's mogen er zijn. Aanrader is de Maple Leaf (85 pond), altijd in de hoofdrol bij bezoeken aan Canada. Het origineel was van de Queen Mum.

Een favoriet voor alledag van de Queen zijn de strik-broches (65 - 80 pond).

En voor de liefhebber zijn er ook vijf tiara's verkrijgbaar, tussen de 95 en 150 pond. Geen van deze zijn, jammer genoeg, exacte replica's van the real thing, maar die met de parels komt het dichtst in de buurt.

Voor wie liever iets voor in huis geeft, is royal servies wellicht een idee. Naar het origineel uit 1840, om in stijl van de high tea te kunnen genieten: de Victoria and Albert etagère  (250 pond), afgewerkt met 22 karaat goud.  

Mocht je er in stijl bij willen bakken: Royal Chef Mark Flanagan heeft de favoriete hartige en zoete  lekkernijen van koningin Elizabeth in een fraai boek (12,95 pond) verzameld. Het leuke van dit boek is dat de Queen zich persoonlijk met de selectie heeft bemoeid: ook het recept van haar 'drop scones' (Schotse pannenkoekjes) staat erin.

De scones en crumpets smaken heerlijk met…

…wat royal jam, vanaf 4,95 pond.

Voor wie alle lekkernijen koninklijk wil serveren: Buckinham Palace biedt acht verschillende serviezen aan, van zeer traditioneel tot lieflijk Engels, veelal geïnspireerd op officiële serviezen van de Windsors.

Zo is de basis van Royal Birdsong een wit met blauwe waterkan uit 1771. Alle serviezen worden in Engeland gemaakt. Een klein bordje kost 25 pond, een schaal 125 pond.

Het duurste in de categorie porselein is een limited edition van de Longest Reigning Music Box. Het muziekje is uiteraard 'God save the Queen' en het kleinood kost 995 pond.  

 

Al deze artikelen zijn te koop in de Royal Collection Shop die vlot verstuurd naar Nederland. Merry Christmas!