slogan

Zien: de ándere bruidsjurken van prinses Ekaterina

::

De bruidsjurk waarin Katya Malysheva trouwde is al uitgebreid te bewonderen geweest. En nu weten we ook wat ze verder nog aanhad: elke jurk vertelde iets over nieuwe prinses Ekaterina van Hannover.

"Voor de belangrijkste bruidsjapon werkten we samen aan iets traditioneels, met een Russische invloed," zegt Libanese ontwerpster Sandra Mansour, een vriendin van Ekaterina, die alle japonnen maakte. "Het resultaat was een met de hand geborduurde japon van Chantilly-kant met parels. Het kostte vier maanden om Malysheva's droomlook te maken."

© Vogue UK / HRH Ekaterina of Hannover

Hoewel het belangrijk was dat alle jurken van Ekaterina verschilden in uitstraling, silhouet, stof en patroon, werd er vooral bij de bruidsjapon extra aandacht besteed aan het model, om het sprookje kracht bij te zetten. "Het was duidelijk dat er veel mediabelangstelling zou zijn, de sleep was met opzet lang, om een mooi plaatje te bieden in de kerk en buiten de kerk," aldus Mansour.

Vriendendiner

© Vogue UK / HRH Ekaterina of Hannover

Voor het vriendendiner op de avond voor de bruiloft droeg Ekaterina een romantische japon met wijde mouwen. "Die was ook geïnspireerd op haar Russische achtergrond en Matroesjka's, de beroemde Russische poppen," zegt Mansour in de Engelse Vogue. "Deze japon is gemaakt van handgeborduurd kant en het borduurwerk is ook weer exclusief."

© Vogue UK / HRH Ekaterina of Hannover

"In het borduurwerk waren magische elementen van Rusland verweven," zegt ontwerpster Mansour, "zoals typisch Russische ornamenten en bloemenmotieven."

Feestjurk

© Vogue UK / HRH Ekaterina of Hannover

"De jurk voor het besloten feest op kasteel Marienburg was geïnspireerd op een model uit mijn Claire de Lune collectie, maar uitgevoerd in heel zachtroze met pareltjes," zegt Mansour. Het off-the-shoulder model en de zwierige rok symboliseerden de vrijheid van het feest, toen alle officiële momenten achter de rug waren.

Lees ook: 

 

Openingsbeeld © ANP, bron: Vogue UK