slogan

Zien: koningin Margrethe in haar leukste tafelzeiltje

::

Koningin Margrethe van Denemarken had haar vrolijkste tafelzeiltje aangetrokken voor de verregende parade bij paleis Grasten.

Het betreft hier haar favoriete regenjas die daadwerkelijk is gemaakt van tafelzeil, ze is er al vaker in opgedoken, compleet met bijpassende zuidwester. Het was een perfecte keuze voor de grauwe dag, want het is onmogelijk om niet in de lach te schieten bij de aanblik van zoveel bonte vrolijkheid.

 © ANP

Men moest het van de zonnige koningin hebben, want verder was het een wat treurige bedoening: zelfs de normaal gesproken altijd stralende prinses Josephine (links) zag eruit alsof ze net zo lief terug naar de royal spelcomputer wilde. Naast haar prinses Isabelle, kroonprinses Mary, Hare Majesteit, kroonprins Frederik, prins Vincent en prins Christian. Puppy Grace was wijselijk in haar warme mandje gebleven.

© PPE Agency / Nieboer

Gelukkig kwam prinses Josephine toch nog even vertrouwd los bij het zingen van een Deense hymne, waar ook haar broer prins Vincent trouwhartig aan meedeed. Grote broer prins Christian leek iets minder enthousiast.

© PPE Agency / Nieboer      

Het gezelschap had zich buiten de poort van het paleis opgesteld toen de deelnemers van het ringsteken langskwamen. De wedstrijd is een middeleeuwse traditie op Jutland, ruiters proberen al rijdend ringen in een steeds kleiner formaat aan hun lans te rijgen.

© PPE Agency / Nieboer  

Gezien het feit dat koningin Margrethe (77) sinds vorig jaar de meeste officiële zaken uitzit, lijkt ze niet zo lang meer te kunnen staan. Ze wandelde bij de parade wel een beetje heen en weer, maar zocht toch al snel haar klapstoel van Deens design weer op. Haar man prins Henrik (83) zit ook al in de lappenmand, hij werd afgelopen vrijdag opgenomen om te worden behandeld voor een infectie aan zijn been. Ook bij hem viel recentelijk al op dat hij slecht ter been was en erg wankel liep.

Lees ook: 

 

Openingsbeeld © ANP