Wijnen: Dit schenken de royals graag voor zichzelf in

“Wijnen, wijnen!” Of Máxima dit ’s avonds weleens door Paleis Huis ten Bosch roept, weten we niet, maar wat de koningin en andere royals graag voor zichzelf inschenken hebben we wél uitgezocht.

“Wijnen, wijnen!” Of Máxima dit ’s avonds weleens door Paleis Huis ten Bosch roept, weten we niet, maar wat zij en andere royals graag voor zichzelf inschenken, hebben we wél uitgezocht.

LEES OOK: Zo lang blijft een geopende fles wijn goed

Tijdens ons onderzoek deden we een paar opmerkelijke ontdekkingen. Zo is queen Elizabeth dol op cocktails en kiest hertogin Kate liever voor een heel specifiek biertje. Lees je mee?

Koning Willem-Alexander

Tijdens het kroningsdiner van Willem-Alexander werd gekozen voor een wijn van Duitse afkomst, namelijk een Riesling uit Neder-Franken. Deze wijn werd speciaal voor de gelegenheid gebotteld en het etiket van de fles is destijds ook speciaal voor het diner ontworpen. 

Koningin Máxima

Hoewel het niet officieel is bevestigd, meldde een bron in januari 2020 dat Máxima dol is op wijn van de Malbec-druif. Dit klinkt logisch, want ruim 75% van de Malbecwijnen ter wereld zijn afkomstig uit Argentinië. De wijn heeft veel tonen van zwarte bramen en bessen, is diep paarsrood van kleur en drinkt soepel, maar is tegelijkertijd lekker krachtig. 

Prinses Beatrix

Beatrix is ook dól op een wijntje. Het liefst drinkt de prinses Chardonnay en ook wordt er gezegd dat in de wijnkelder op kasteel Drakensteyn vooral veel Bordeauxwijnen liggen. Deze worden zorgvuldig ingekocht door de wijninkoper van het Koninklijk Huis.

Koningin Elizabeth

In Engeland zijn de royals dol op Duitse wijnen. De voormalige chef van het Britse Koningshuis, Darren McGrady, liet weten dat de voorkeur van de koningin uitgaat naar een zoet Duits wijntje bij het diner. Verder is the queen voornamelijk gek op cocktails. Een gin Dubonnet is haar favoriet. Dubonnet is een zoet aperitief op basis van wijn, kruiden en specerijen.

Hertogin Kate

Kates voorkeur voor een alcoholische versnapering is misschien wel de meest opvallende in dit rijtje. De hertogin is namelijk dol op Guinness. Ze is tijdens verschillende gelegenheden gespot met dit donkere Ierse biertje in haar hand. Waaronder tijdens verschillende bezoeken aan Ierland en ook op St Patrick’s Day slaat Kate een Guinness niet af. 

Meghan Markle

Meghan kiest het liefst voor een temperamentvolle Italiaanse rode wijn. Ze noemde zelfs haar voormalige lifestyle blog, The Tig, naar haar favoriet: Tignanello

 

BRON: HELLO MAGAZINE, NOUVEAU, NUMERO V, BEELD: ANP, BSR AGENCY

Laatste nieuws